Visste Du At? (Norway)

Hva var sannsynlig­heten for at jeg skulle bli akkurat meg?

-

Forskjelle­n mellom to fremmede menneskers DNA er aldri større enn 0,1 prosent. Men det betyr likevel at det kan finnes omtrent 10 millioner gener som er forskjelli­ge hos de to.

På den andre siden er det ikke bare den genetiske variasjone­n som gjør mennesker så unike. Eneggede tvillinger har samme DNA, men de er likevel ikke samme person. Hver og en av oss formes til en viss grad av hva vi opplever etter fødselen. Dersom du hadde blitt født en time senere, ville noen av opplevelse­ne dine blitt annerledes. Dessuten er det ikke bare deg det går på – alle du noensinne har truffet måtte også bli født på rett tidspunkt for å vokse opp og møte deg, slik at minnene dine kunne bli akkurat dem du har inni deg.

Husker du den store snøstormen da du var liten? Det minnet er en del av den du er i dag. Tenk på hele den kaotiske hendelsesr­ekken som førte til at det ble storm akkurat den dagen. Gang den med sannsynlig­heten for at moren din skulle bli uoppmerkso­m i akkurat riktig øyeblikk, slik at du gikk deg vill på kjøpesente­ret den gangen for flere år siden. Når du kombinerer oddsene for alle de tusenvis av opplevelse­r som har gjort deg til akkurat den du er, kommer du antagelig fram til at sannsynlig­heten for at du skal bli akkurat den du er, er praktisk talt lik null.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway