Visste Du At? (Norway)

Hvorfor tar det lengre tid å leges når man blir eldre?

-

Lysosomer Vakuole Sårtilheli­ng er en kompleks prosess, der immunsyste­met spiller en viktig rolle. Desverre blir noen deler av immunsyste­met dårligere etter hvert som vi blir eldre. For eksempel påvirker aldringen funksjonen hos de hvite blodlegeme­ne som kalles makrofager (eteceller). Disse cellene er helt sentrale for immunforsv­aret, og spesielt for sårtilheli­ngen, fordi de eter seg igjennom den ødelagte huden rundt et sår og fremmer vevsoppbyg­gingen. Dette gjør de ved å produsere en tilvekstfa­ktor som styrker de cellene som danner bindevev og kollagen. I brukne knokler utsondrer makrofagen­e kjemikalie­r som lokker stamceller til bruddet. Alderdomme­n later også til å påvirke dette viktige samspillet mellom makrofager og stamceller.

 ??  ?? Sjelvkjøre­nde biler gjør det enkelt å lukeparker­e.
Sjelvkjøre­nde biler gjør det enkelt å lukeparker­e.
 ??  ?? Makrofag. Makrofagen spiser opp bakterien, som omgis av en vakuole. Lysosomer binder seg vakuolen og bryter ned bakteriene.
Makrofag. Makrofagen spiser opp bakterien, som omgis av en vakuole. Lysosomer binder seg vakuolen og bryter ned bakteriene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway