Vitenskapens vei til lykken

Skap et hyggelig hjem

HJEM

-

Vi skandinave­r tilbringer mye tid hjemme, og vi legger vår sjel i å ha det hyggelig rundt oss.

I2016 tok begrepet «hygge» den internasjo­nale interiørve­rdenen med storm. Plutselig ville alle ha den skandinavi­ske avslappede atmosfæren hjemme. Leder ved Happiness Research Institute, Meik Wiking, ser her nærmere på hva som kjennetegn­er den skandinavi­ske hjemmekose­n.

1 Lag en kosekrok

Lag deg et koselig sted der du kan krype inn under et pledd med en god bok og noe varmt å drikke.

2 Ta naturen inn i stua

Vi føler et sterkt behov for å ta med oss hele skogen hjem. Det meste fra planterike­t funker. Blader, blomster, kongler … Prøv å se for deg hvordan et ekorn ville ha innredet stua si.

3 Kjenn på overflaten­e

Et hyggelig interiør handler like mye om hvordan ting føles som hvordan de ser ut. Det føles annerledes å la fingrene løpe over et levende materiale som et trebord enn å ta på noe laget i kaldt stål eller plast.

4 Tenn stearinlys

Så fort det blir mørkt, tenner vi stearinlys, særlig om vinteren. Levende lys skaper umiddelbar­t en koselig stemning og gir et mykere lys enn elektriske taklamper.

5 Bli sittende

Vi elsker å bli sittende ved bordet etter et godt måltid. Andre steder i verden pleier folk å rydde bordet så fort man er ferdig med å spise, men vi slapper av – og det gir rom for ettertanke og de gode samtalene.

«Vi føler et sterkt behov for å ta med hele skogen hjem … Prøv å se for deg hvordan et ekorn ville ha innredet stua.»

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway