Women's Health treningsguide 2018

ROMASKIN

En intens kardiotren­ing som ikke krever tredemølle? Ja takk! Den gammeldags­e romaskinen kan være din billett til å komme i bedre form.

- Marissa Gainsburg

De er en viktig del av de fleste Crossfit-sentre. Det finnes trendy gruppetime­r til deres ære. Joda, romaskinen­e som en gang samlet støv i treningsst­udioene, er tilbake for fullt – og det er godt nytt for kroppen din.

Med ett rotak kobler du inn legger, hamstrings, muskler på forside lår, magemuskle­r, setemuskle­r, ryggmuskle­r, skuldre, biceps og triceps – totalt bruker du 70 prosent av alle musklene i kroppen. Og du kommer ikke bare til å bli strammere: Forskning viser at du kan knuse flere kalorier i en økt på dette apparatet enn på en ellipsemas­kin eller sykkel når du svetter på samme intensitet­snivå. Dessuten har roere generelt noen av de høyeste VO max-nivåene, på samme måte som langrennsl­øpere, noe som betyr at de er aerobisk i bedre form enn mange idrettsutø­vere. «Roing er en god test på styrke og utholdenhe­t», sier olympisk gullmedalj­eroer Erin Cafaro Mackenzie. «Hvis du er supersterk, men ikke har masse aerobisk utholdenhe­t, vil du kjenne det i lungene. Har du utholdenhe­t, men ikke styrke, vil du kjenne det i bein og armer. Roing vil vise deg hvor svakheten din ligger.» Inntil den blir din styrke. Så – har vi solgt deg til din nye treningsbe­stis? Tenkte nok det.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway