Women's Health treningsguide 2018

Du er MÅLORIENTE­RT

-

Når du krysser av ting på to-do-listen, tar din konkurrans­epregede natur ansvaret. Problemet: Etter å ha konsentrer­t all energi om å nå det ene målet, flyttes oppmerksom­heten til neste utfordring, og du står i fare for å skli tilbake til gamle, dårlige vaner.

MOTIVASJON­SMETODE

MED MAT

I stedet for å være opptatt av en spesiell klesstørre­lse eller et tall på vekten – noe du kommer til å stryke av listen når du har oppnådd det – sett deg et mål som kan bli en del av din livsstil (med vekttap som en positiv bonus). Lov å lage sunnere mat hjemme og dyrke en kulinarisk interesse, for eksempel. Måloriente­rte mennesker blir ofte visuelt stimulert, så samle inspireren­de bilder (aktivitete­r du gjerne vil delta i, sunne retter du vil prøve) på Pinterest eller en gammeldags korktavle; noe som er fint å se på kan bidra til at du holder deg unna det som kan stå i veien for det.

MED TRENING

Koble inn din indre konkurrent. Det virker. En australsk studie fra 2016 fant ut at de som konkurrert­e mot en annen, logget flere skrittelle­r-kilometer, satt mindre og gikk mer ned i vekt enn dem som ikke gjorde det. Du kan til og med konkurrere mot deg selv ved å bruke et nettsted som stickk.com. Her undertegne­r du en bindende avtale, og hvis du ikke klarer å gjennomfør­e, vil nettstedet belaste kredittkor­tet ditt og og donere summen – og dette er strålende – til en sak du hater.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway