Women's Health treningsguide 2018

HOPPETAU

-

Eksperten: Buddy Lee, grunnlegge­r av The Jump Rope Institute

Enkelt og likevel så effektivt: Kun 10 minutters tauhopping kan gi samme kardioford­eler som 30 minutters løping, 2 sett tennis eller 45 minutter med racquetbal­l, sier

Lee. Det støtter også opp hele din kinetiske kjede (kroppens sammenkobl­ede system av muskler, ledd og sener), og starter med føttene og anklene, for å bygge den funksjonel­le styrken du trenger til dagligdags­e oppgaver som å bære tunge vesker.

GJØR DET RIKTIG 1 Mål deg.

Stå på midten av tauet og dra opp håndtakene. De bør nå til toppen av skuldrene dine. Mer avanserte hoppere kan velge et litt kortere tau (hvor håndtakene rekker til armhulene).

2 Ta tak.

Knip håndtakene med tommel og pekefinger, og før hendene rundt dem med tomlene opp. Hold hendene avslappet og parallelle med underlaget i midjehøyde. Fra den posisjonen lager du små sirkler med håndledden­e.

3 Land mykt.

Etter hvert hopp lander du mykt på fotballene; hælene bør bare streife underlaget mellom hoppene.

4 Se framover.

Fokuser på en gjenstand foran deg i øyehøyde i stedet for å se ned på føttene.

KJENN DET SVI

Start med ett hopp om gangen og bygg på derfra. Jobb i opptil 3 minutter med 20-hopps-intervalle­r med korte hvilepause­r imellom. Når du klarer 140 hopp på rad, er du klar for uavbrutt hopping. Prøv denne intervallø­kten: Noter deg hvor mange hopp du klarer på 30 sekunder; hvil i ett minutt. Gjør fire sett til, og prøv å oppnå eller slå rekorden hver gang.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway