Yoga i hverdagen

Staven

-

l Sitt med beina rett ut foran deg, med føttene samlet, anklene flekset og tærne pekende opp mot taket. Hvil hendene eller fingertupp­ene på gulvet ved siden av hoftene, med fingertupp­ene vendt framover.

l Sjekk at knærne vender rett oppover og at føttene er balansert på midten av hælene. Så, når du føler deg klar, forleng deg gjennom fotballene, spre tærne og strekk deg gjennom roten av stor- og lilletærne. Løft fotbuene og dra yttersiden­e av føttene en anelse mot kroppen.

l Rull innsiden av lårene nedover og innover for å åpne korsbeinet, og flytt vekten litt forover, for å hvile på forsiden av sitteknute­ne. Hvis du merker at ryggen krummer seg, sitt mot en vegg, eller løft baken ved å sitte på en lav blokk.

l Med bekkenet i nøytral stilling, skyv ned gjennom hendene for å forlenge deg ut av bekkenet, trekk navlen inn mot ryggraden og trekk skulderbla­dene ned og bak. Forleng nakken og strekk deg gjennom toppen av hodet.

l Pust ned i magen i 20 til 30 sekunder og slipp rolig.

Iyengar sier … Dandasana er den grunnlegge­nde sittende posisjonen for alle foroverbøy­er. Å praktisere denne asanaen bidrar til å øke viljestyrk­en og fremme følelsesme­ssig stabilitet.

 ??  ?? Fordeler: l Konsentrer­er sinnetl Styrker mageorgane­nel Styrker rygg og bein l Styrker kjernen
Fordeler: l Konsentrer­er sinnetl Styrker mageorgane­nel Styrker rygg og bein l Styrker kjernen

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway