Yoga i hverdagen

Pranayama

-

UJJAYI-PUST

n Ligg i Avslapning­sstilling (s. 47), lukk øynene og bruk et øyeblikk på å la sinnet og pusten roe seg. Så, på neste innpust, forestill deg en fin, gyllen lystråd som filtreres ned fra himmelen og kommer inn foran i strupen din. Føl at den vandrer til baksiden av strupen, og på utpust, føl lyset flyte opp fra baksiden av strupen til forsiden og til himmelen igjen. Fortsett å puste på denne måten i noen få minutter, og la mykhet og ro senke seg rundt deg.

n Så kommer du deg opp i en komfortabe­l sittende stilling, blir stille igjen og fortsetter å dra lystråden mot strupen din, denne gangen fra horisonten i stedet for himmelen. La en følelse av stillhet omgi deg en stund til, og la forsiktig pusten vende tilbake til det normale.

n Til slutt åpner du forsiktig leppene og puster inn og ut gjennom munnen, denne gangen med å lage en myk «haaa»lyd idet du gjør det, noe som vil lukke strupen en anelse, nøkkelhand­lingen i Ujjayi. Fortsett litt til, pust rolig, slik at bare en som sitter nær deg kunne hørt «haaa»lyden. Så slipper du forsiktig og åpner sakte øynene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway