De­signed as a week­end house for a young cou­ple with three chil­dren, this 700-square-me­tre res­i­dence brings na­ture in

Philippine Tatler Homes - - SANCTUARIES -

In or­der to “cap­ture” the land­scape, so to speak, the ar­chi­tects de­signed the struc­ture around many sturdy square col­umns, achiev­ing the valu­able dou­ble height spa­ces with huge pic­ture win­dows. The de­sign pro­vides a cov­ered out­door liv­ing area shel­tered from the el­e­ments and also en­sures ideal in­door tem­per­a­tures. By in­stalling a dry wall to sand­wich the large win­dow frames, the ar­chi­tects man­aged to cre­ate an in­con­spic­u­ous area to con­ceal the over­lap­ping win­dows, mak­ing the ve­randa a ver­i­ta­ble ex­ten­sion of the liv­ing area. When con­struct­ing the house, they em­pha­sised the ex­treme im­por­tance of wa­ter­proof­ing the foun­da­tion com­pletely and in­stalling a highly ef­fi­cient drainage sys­tem.

For the home’s in­te­ri­ors, the ar­chi­tects en­vi­sioned a touch of the rus­tic and the or­ganic, to coun­ter­bal­ance the clean white lines of the con­tem­po­rary ar­chi­tec­tural style. To achieve this they used burned ce­ment, re­cy­cled wood, and other nat­u­ral ma­te­ri­als through­out the house. Wood, a re­source found in abun­dance in Brazil, is ev­ery­where in a va­ri­ety of forms in­clud­ing re­cy­cled wood pan­els along the ul­tra­w­ide stair­case at one end of the liv­ing room and a sim­ple wooden din­ing ta­ble at the other. On the ve­randa, wooden plat­forms and daybeds, along with a patch­work of green­ery and lawn, break up the stone pave­ment.

To cre­ate a warmer at­mos­phere, the ar­chi­tects se­lected fur­ni­ture and plants with just enough curves to in­ter­rupt the schematic plan of the home. Sleek wa­ter­proof daybeds

Newspapers in English

Newspapers from Philippines

© PressReader. All rights reserved.