Auto Bild (Romania)

Maserati Levante Trofeo

Mișcare corectă pentru cel mai bine vândut Maserati - prim contact cu Levante Trofeo cu motor V8.

-

DOAR UN SUV a reușit să aducă cifre excelente de vânzări pentru producă torul de maș ini sport Maserati. Levante a debutat în 2016 și este cel mai căutat Maserati al tuturor timpurilor. Peste 55.000 de exemplare au fost deja vândute clienților cu dare de mână. Existau modele ale producător­ului care nu atingeau cifre de producție de nici 1.000 de unități. Italienii sunt mândri de salvatorul lor cu gardă la sol înaltă și au ales să-l doteze, în sfârșit, cu un biturbo V8 frumos și adecvat clasei cu 580 de Cavalli.

Propulsoru­l are gene importante, originea nobilă a motorului: Ferrari! După cum este indicat și pe fișa cu specificaț­ii, Trofeo ia cu asalt sprintul de la 0 la 100 km/h și îl realizează în doar 4,1 secunde. Viteza maximă ajunge la 300 km/h. Nu uitați că aici dis

cutăm despre un model SUV!

Dar sângele fierbinte poate fi, de asemenea, îmblânzit. Cu piciorul liniștit pe accelerați­e, motorul V8 șoptește o melodie minunată. Între timp, suspensia pneumatică filtrează denivelări­le din asfalt, chiar dacă mașina este echipată cu jante de 22 de inchi. Atunci când conduci relaxat, ochii ajung să se concentrez­e mai mult la interiorul nobil. Acesta este căptușit extensiv cu cea mai bună piele. Se simte excelent și miroase amețitor de bine.

Trucul designeril­or Maserati: au reușit să obțină cel mai puternic cal din grajd fără ca acesta să se simtă dolofan. Dar chiar ș i așa, diferența dintre frații săi curajoși cu motor diesel apare abia la a doua privire. Reținerea unui potențial client trece atunci când accelerați­a este apăsată complet. Apoi trebuie să te pregătești sufletește pentru sonata motorului V8 care este cântată cu ajutorul evacuării cu patru ieșiri a lui Levante Trofeo. Cele peste două tone ale SUV-ului plutesc de bucurie către următorul viraj. Nu intrați în panică! Frânele consistent­e încetinesc de îndată luxosul SUV și inspiră foarte multă încredere. Direcția precisă ală turi de ș asiul bine reglat îl păstrează pe Trofeo pe trasa ideală fără prea mari eforturi. Aici vine partea curajoasă: există tendințe de supravirar­e la accelerare­a în viraj. Ne-am îndrăgosti­t! Din păcate, nu putem spune același lucru și despre prețul de 155.000 de euro.

 ??  ?? Dacă modul de condus „ Corsa” este activ, Trofeo râvneș te urmă torul viraj.
Dacă modul de condus „ Corsa” este activ, Trofeo râvneș te urmă torul viraj.
 ??  ?? Totul bine: interiorul lui Levante este disponibil î n 400.000 de combinaț ii diferite de culori. O nebunie!
Totul bine: interiorul lui Levante este disponibil î n 400.000 de combinaț ii diferite de culori. O nebunie!
 ??  ?? Aspectuosu­l propulsor V8 construit de Ferrari oferă un cuplu maxim de 730 Nm.
Aspectuosu­l propulsor V8 construit de Ferrari oferă un cuplu maxim de 730 Nm.
 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania