Auto Bild (Romania)

BMW X5 M, X6 M ..................................

Probabil că într-o zi fanii adevărați ai bavarezilo­r vor ridica un altar pentru BMW M GmbH!

-

MAJORITATE­A CELOR CARE CUMPĂRĂ UN BMW ar vrea să aibă pe caroserie celebra literă M și sub capotă un propulsor dezvoltat de celebra divizie sportivă înființată de Jochen Neerpasch. Și pentru că BMW cunoaște foarte bine acest aspect nu ezită să pună acest badge chiar și pe SUV-uri.

Și în cazul de față avem parte de o dublă lansare: BMW X5 M și BMW X6 M! Noile modele au sub capotă un propulsor V8 de 4,4 litri, care dezvoltă 600 CP și un cuplu maxim de 750 Nm. Cu ajutorul transmisie­i M Steptronic cu opt trepte, X5 M și X6 M pot accelera de la 0 la 100 km/h în doar 3,9 secunde. Viteza maximă este limitată la 250 km/h, dar cine scoate mai mulți bani din buzunar pentru BMW M Driver package poate rula chiar cu 290 km/h.

Pentru că această putere trebuie controlată, cele două modele dispun de sistemul de tracțiune integrală special adaptat pentru transferul cuplului pe șosea prin optimizare­a tracțiunii și a stabilităț­ii direcționa­le. xDrive lucrează în tandem cu diferenția­lul M activ de pe puntea spate și șoferul poate alege să trimită mai mult din cuplu spre roțile spate.

Am stabilit deja că fanii BMW M sunt în extaz. Dar n-au aflat încă tot: BMW a lansat și noile BMW X5 M Competitio­n și BMW X6 M Competitio­n. Acestea aduc în ecuația puterii 25 CP în plus și pe hârtie ajung de la 0 la 100 km/h în 3,8 secunde. Și de aici vor începe discuții interminab­ile, pentru că diferența dintre versiunile M și cele M Competitio­n este de doar 0,1 secunde la această repriză de accelerați­e. Cele patru modele pot fi comandate din aprilie 2020.

 ??  ?? BMW X5 M și BMW X6 M au sub capotă un motor V8 cu 600 CP. Versiunile Competitio­n au 25 CP în plus.
BMW X5 M și BMW X6 M au sub capotă un motor V8 cu 600 CP. Versiunile Competitio­n au 25 CP în plus.
 ??  ?? Butonul roș u de start specific diviziei M trezeș te la viață puternicul propulsor V8.
Butonul roș u de start specific diviziei M trezeș te la viață puternicul propulsor V8.
 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania