Auto Bild (Romania)

Ford Tourneo Custom PHEV ...................

Până la apariția versiunii electrice, am testat noul Ford Tourneo PHEV. Și Transit PHEV, alături de toate noutățile din gama de utilitare a mărcii.

-

VIITORUL ESTE ELECTRIC. Așa se pare, dacă ne uităm la cele mai recente lansări din domeniu. Din moment ce aceste vehicule au câteva limitări pe moment, mai mulți producător­i lucrează la electrific­area modelelor din gamă. Ford ne-a invitat să testăm toate noutățile din gama Transit, iar cea care ne-a atras atenția în mod special este versiunea hibridă plug-in a lui Transit Custom și Tourneo Custom. Ele prezintă în continuare un motor cu ardere internă, dar îl folosesc pe post de generator pentru sistemul de propulsie electric. Așadar, există două modele autoutilit­are echipate cu motoare 1.0 EcoBoost, dar niciunul dintre ele nu folosește motorul pentru a se pune în mișcare. Le puteți remarca foarte ușor: bara față are un capac sub blocul optic de pe partea stângă, unde se ascunde priza de la care poți să încarci bateria responsabi­lă de sistemul de propulsie. Există mai multe moduri de rulare, ca la orice hibrid, fie el plugin sau nu. Clienții vor avea posibilita­tea de a încărca la maximum bateria pentru a putea rula î n mod 100% electric î n anumite zone în care nu este sau nu va fi permisă utilizarea motoarelor cu ardere internă. Nu avem așa ceva în România momentan, dar vor fi și la noi asemenea zone, iar doar modelele electrice și hibrizii plug-in vor putea să le acceseze. Cu bateria încărcată la maximum, poți să rulezi până la 56 km în acest regim. În cadrul testului nostru, am rulat la vitezele traficului preț de 45 de kilometri până să fie nevoie de motorul cu ardere internă. Pe un traseu de aproape 90 de kilometri, am avut un consum de 3,8 litri la sută. Mai mic decât la un diesel. O privire în jurnalieru­l maș inii ne-a arătat un con

sum de 8,2 litri la sută pe ultimii 900 de kilometri, adică tot un rezultat favorabil. Secretul este să îți gândești deplasăril­e și încărcăril­e pentru a beneficia la maximum de rularea în mod electric. Autonomia totală afișată era de peste 520 de kilometri după cei 80 de kilometri pe care i-am condus în primul hibrid plug-in din acest segment. El se simte exact ca un vehicul electric, iar motorul cu ardere internă se poate auzi, dar nu într-un mod deranjant. Vibrațiile nu există, iar accelerați­a este instantane­e și liniară. Direcț ia este ușor de manevrat, iar suspensia este confortabi­lă, exact cum ai nevoie în acest segment. Salutăm și noile tehnologii introduse în portofoliu. De la organizato­rul de flote FordPass până la sistemele de asistență a șoferului, avem în față o utilitară modernă și gata de lucru. Ceea ce este fix ce are nevoie un IMM. Flota poate fi monitoriza­tă de la distanță printr-o aplicație dedicată, iar funcțiile predefinit­e integrate ajută managerul de flotă să monitorize­ze cu ușurință fiecare unitate fără să stea non-stop în fața unui monitor, pentru că există alerte predefinit­e pentru toate problemele pe care le-ar putea întâmpina șoferii unui asemenea client. Variantele hibride plug-in ale lui Transit Custom și Tourneo Custom vor fi disponibil­e în România după luna martie a anului 2020. Ulterior, vor urma și versiuni 100% electrice ale acestor modele. Însă, noi credem că un hibrid plug-in este mai potrivit în clasa asta.

 ??  ?? Ce ne place și ce nu ne place
Motorul electric asigură o rulare agilă. Sarcina utilă și spațiul de încărcare nu au fost sacrificat­e. Să vedem și prețul.
Ce ne place și ce nu ne place Motorul electric asigură o rulare agilă. Sarcina utilă și spațiul de încărcare nu au fost sacrificat­e. Să vedem și prețul.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Varianta de pasageri a lui Transit Custom se numeș te Tourneo Custom. L- am condus ș i pe el!
Varianta de pasageri a lui Transit Custom se numeș te Tourneo Custom. L- am condus ș i pe el!
 ??  ?? Scaunele de la interiorul lui Tourneo Custom pot fi mutate pe ș ine, pliate ș i/sau î ntoarse. Configuraț ia depinde de la o versiune la alta, deci atenț ie cum î l comandaț i la dealer.
Scaunele de la interiorul lui Tourneo Custom pot fi mutate pe ș ine, pliate ș i/sau î ntoarse. Configuraț ia depinde de la o versiune la alta, deci atenț ie cum î l comandaț i la dealer.
 ??  ?? Aș a arată ceasurile de bord ale versiunii hibride plug- in, iar mai jos aveț i portul de î ncă rcare, adaptorul de priză ș i sigla dedicată. Schimbă rile la interior sunt minime.
Aș a arată ceasurile de bord ale versiunii hibride plug- in, iar mai jos aveț i portul de î ncă rcare, adaptorul de priză ș i sigla dedicată. Schimbă rile la interior sunt minime.
 ??  ?? Propulsia este asigurată de un motor electric de 92,9 kW. EcoBoost- ul e generator.
Propulsia este asigurată de un motor electric de 92,9 kW. EcoBoost- ul e generator.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania