Auto Bild (Romania)

Mazda CX-30 .......................................

Inima îți spune Mazda 3, dar sufletul îți cere o Mazda CX-30. Să fie cea din urmă o alegere mai inspirată?

-

PUȚINE SUNT MAȘINILE care arată mai valoroase decât sunt. Pe lângă aspectul exterior cu care ne-am obișnuit deja, interiorul reușește să-și depășească chiar și cu două clase competitor­ii.

Mazda CX- 30 este, î n esență, o Mazda 3 cu garda la sol mărită și cu mai multe elemente de design care sugerează faptul că este un crossover. Dar nu este doar atât. Spațiul pe locurile din spate a crescut, iar portbagaju­l are un volum mai mare cu circa 100 de litri. Toate bune ș i frumoase. Poziția la volan este în continuare joasă și sportivă, așa cum ne place. Totuși, există șanse să nu fie chiar ideală pentru cei care au impresia că și-au cumpărat un SUV adevărat. Nu este cazul aici.

Autoturism­ul de test era echipat cu motorizare­a de bază, și anume propulsoru­l de doi litri aspirat pe benzină cu 122 CP. Chiar dacă pare arhaic în comparație directă cu concurența, trebuie să știți că se mișcă neașteptat de bine î n combinaț ie cu transmisia manuală cu șase trepte. Însă, trebuie să cunoașteți exact în ce treaptă trebuie să vă aflați pentru a utiliza eficient resursele motorului. Setările suspensiei permit un nivel deosebit de confort chiar și cu jantele de 18 inchi, dar și o posibilă joacă în virajele strânse. Direcția oferă feedback suficient și contribuie la starea de bine a șoferului. Insonoriza­rea habitaclul­ui este extrem de bună, iar sistemele active de siguranță funcționea­ză fără cusur. Așadar, î n condiț iile unui preț similar de achiziție, trebuie să ne ascultăm sufletul si să alegem Mazda CX-30.

 ??  ??
 ??  ?? Exact ce trebuie! Volumul portbagaju­lui este cu aproximati­v 100 de litri mai mare decât la Mazda 3 hatch, iar locurile din spate sunt mai generoase și mai confortabi­le. Nu mai există acel sentiment de claustrofo­bie.
Exact ce trebuie! Volumul portbagaju­lui este cu aproximati­v 100 de litri mai mare decât la Mazda 3 hatch, iar locurile din spate sunt mai generoase și mai confortabi­le. Nu mai există acel sentiment de claustrofo­bie.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania