Auto Bild (Romania)

Audi SQ8 TDI .......................................

Cel mai puternic motor diesel din Europa se află în noul Audi SQ8 TDI. Nu ai nevoie de el, dar trebuie să-l ai!

-

DRAGI MEMBRI ai societăț ii care poartă pantofi sport și care se hrănesc exclusiv cu shake-uri proteice, am găsit mașina perfectă pentru voi. Faceți cunoștință cu Audi SQ8, SUV-ul care are sub capotă cel mai puternic diesel din Europa. Nemții de la Ingolstadt au creat un supersprin­ter cu gardă mare la sol, prins în corpul unui luptător de categorie grea (are o masă de aproape 2,4 tone).

Noul model de vârf din gama Q își împărtășeș­te doar aspectul cu modelul standard. Un propulsor biturbo V8 diesel de patru litri cu 435 CP și un cuplu de 900 Nm se asigură de faptul că legile fizice, cum ar fi inerția masei, trec pe lângă noi asemenea glumei zilei. Tehnologia sistemului electric de 48 de volți și-a făcut loc și aici, iar un compresor electric asigură pornirea primului turbocompr­esor aproape instantane­u, eliminând senzația de turbo lag. Îi sunt necesare mai puțin de cinci secunde pentru a realiza sprintul de la 0 la 100 km/h, iar călătoria sălbatică este distractiv­ă până la 250 km/h, moment în care limitatoru­l electronic aruncă ancora.

Între timp, un pachet voluminos de sisteme de asistență parcă transformă mărețul SQ8 într-un autoturism de dimensiune­a unui A3. De exemplu, suspensia pneumatică reduce simțitor ruliul chiar și în cazul unei conduceri normale. În virajele rapide, înclinarea laterală este aproape eliminată, iar direcția integrală ajută la desenarea cu precizie a trasei ideale. De asemenea, nivelul de tracțiune impresione­ază. Tot din această categorie de gadgeturi pentru condus trebuie să alegeți și diferenția­lul cu alunecare limitată (pachetul costă în jur de 6.000 de euro). În plus, frânele ceramice vă vor pune să scoateți din buzunar încă 8.500 de euro. Și mai sunt și altele...

În Germania, prețul de pornire pentru Audi SQ8 este de 102.900 de euro. Fluturașii din stomac s-au mai liniștit. Bine că amintirile sunt gratis.

 ??  ?? Grila primeș te ornamente verticale duble, iar jantele pornesc de la 21 de inchi. Ce ne place și ce nu ne place
Din păcate, SQ8 nu are o o identitate vizuală proprie. Într-adevăr se conduce ca o mașină sport, dar când se dorește, poate fi la fel de confortabi­lă ca o mașină de familie. Prețul este piperat.
Grila primeș te ornamente verticale duble, iar jantele pornesc de la 21 de inchi. Ce ne place și ce nu ne place Din păcate, SQ8 nu are o o identitate vizuală proprie. Într-adevăr se conduce ca o mașină sport, dar când se dorește, poate fi la fel de confortabi­lă ca o mașină de familie. Prețul este piperat.
 ??  ?? SQ8 beneficiaz­ă de o evacuare reală cu patru tevi de eșapament și de un difuzor
argintiu.
SQ8 beneficiaz­ă de o evacuare reală cu patru tevi de eșapament și de un difuzor argintiu.
 ??  ?? Nu-ți mai dorești să părăsești acest habitaclu. Butoanele fizice sunt rare.
Nu-ți mai dorești să părăsești acest habitaclu. Butoanele fizice sunt rare.

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania