Auto Bild (Romania)

DS3 Crossback

Am testat noul DS3 Crossback în România. Iată ce am descoperit despre acest CUV!

-

Motor L3 benzină turbo, 1.199 cmc Putere

155 CP la 5.500 rpm Cuplu maxim 240 Nm la 1.750 rpm Trac]iune față/automată cu opt trepte L/l/h 4118/1791/ 1534 mm Mas` proprie 1280 kg Volum portbagaj 350–1.050 l 0–100 km/h 8,2 s Vitez` maxim` 208 km/h Consum mixt (WLTP)

6,3 l/100km Emisii CO2 (WLTP)

143 g/km Pre] 29.985 euro cu TVA inclusă

DS3 CROSSBACK ESTE FRATELE CUV AL DEFUNCTULU­I Citroën DS3. Sper că nu era un secret pentru nimeni. De acolo i se trage și „valul” de pe portierele spate, în caz că vă întrebaț i. Dar legă turile se termină la concernul PSA, de care aparțin ambele mărci. DS este acum o marcă de sine stătătoare, spun francezii, iar ea se luptă î n segmentul premium. Lucrurile nu sunt atât de vesele în această luptă și mă duc cu gândul la succesul liniei Maginot. Până să o căutați pe Google, vă spun eu că a eșuat treaba. Trebuia să le țină piept nemților, dar au ocolit-o.

Vestea bună e că DS are o șansă pe piață tocmai pentru cei ce nu vor mașini produse de tripleta germană premium și de sateliții acesteia. Ai o mașină cu elemente premium și cu design distinctiv, la un preț între premium și volum, iar totul vine cu un sentiment de individual­itate pe care nu îl vei găsi altundeva. Iar fix pentru asta vor fi clienți dispuși să plătească. Și nu vor avea tocmai puțin de plată, dar de banii ăștia primești materiale bune, dotări pe măsură și un design inedit. Pentru cel din urmă parcă plătești cel mai mult, dar arta cere sacrificii. Motorul de 1,2 litri și 155 CP trage corect pentru caii din dotare, iar transmisia automată cu opt trepte, semnată de Aisin, face lucrurile să meargă lin. Nu tocmai fulgerător de rapid, dar lin. Ceea ce se încadrează la așteptăril­e publicului-țintă. E clar că nu mai vrei hot-hatch atunci când cumperi un crossover, fie el și cu 155 CP, deci va trebui să ai încredere în mașină, anvelope și în talentul tău când abordezi viraje cu viteză. Stați liniștiți, vorbim despre mai multă viteză decât ar fi trebuit să avem pentru un CUV pe un drum virajat. Dar suntem î ncă aici ș i DS3- ul Crossback s- a întors la el acasă fără nicio zgârietură și doar ne-a ridicat puțin pulsul, deci va face față la tot ce îi va cere un șofer obișnuit. Acel șofer va trebui și să se facă familiar cu aranjament­ul neobișnuit al butoanelor, care ne-a dus la titlul materialul­ui nostru. Chiar e grea trecerea de la o mașină obișnuită, oricare ar fi ea, la DS3 Crossback. Iar plasarea butoanelor și a unor elemente aparent uzuale este motivul.

Dar fanii adevărați ai mașinilor diferite o vor aprecia cu bune și cu rele. Pentru că are multe de oferit dacă vrei ceva diferit. Și are din plin acel ceva diferit. Iar pentru asta ne place mai mult decât ne-ar fi plăcut dacă avea doar sigla Citroën, de exemplu. Deș i le „ scuzam” ș i lor multe „ciudățenii”. Și totuși, ne dorim în secret un SM, un BX și un CX. Deci, public există, iar publicul are ceva bani în cont. Ar trebui să fie bine pentru cei de la PSA din acest punct de vedere, pentru că publicul-țintă are pretenții pe măsură.

 ??  ?? Faț a de ușă are mânerul pus invers față de orice maș ină obiș nuită dacă te raportezi la poziț ia clapei de deschidere. Ș i asta nu e tot, mai sunt câteva comenzi „ pe dos”.
La prima vedere, pare că e diesel, dar e noul 1.2 turbo de la PSA. Merge agreabil.
Portbagaju­l are un volum suficient de bun pentru segment. Loc să pui multă „ hipstereal­ă”.
Faț a de ușă are mânerul pus invers față de orice maș ină obiș nuită dacă te raportezi la poziț ia clapei de deschidere. Ș i asta nu e tot, mai sunt câteva comenzi „ pe dos”. La prima vedere, pare că e diesel, dar e noul 1.2 turbo de la PSA. Merge agreabil. Portbagaju­l are un volum suficient de bun pentru segment. Loc să pui multă „ hipstereal­ă”.

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania