Auto Bild (Romania)

Mercedes-Benz GLE

Mașină de funcție executivă fără cusur: Mercedes GLE 350 de. Bună idee de a-i atribui dieselului vocație ecologică. Se poate rula și strict electric.

-

OARE SE PUTEA face \ntr-un fel mai complicat de atât? Un turbodiese­l adus la conformita­te cu cele mai recente evolu]ii ale normelor antipoluar­e Euro 6 (circuitul de e[apament are un grad impresiona­nt de sofisticar­e) a fost integrat într-un sistem de propulsie de tip plug- in hybrid dotat cu un pachet de baterii relativ mare (în ideea cre[terii autonomiei în regim de mers strict electric). Vehiculul are cutie de viteze automat` cu 9 trepte [i trac]iune integral`.

Dac` te gânde[ti prea mult la tot ce e acolo, începe s` te ia durerea de cap. Exist` [i o parte bun` aici: în postul de conducere fiind, nu te mai intereseaz` nimic din ceea ce fac componente­le tehnice ale marelui SUV. Adic` absolut nimic! Cu elegan]`, gra]ie [i în lini[te, automobilu­l î[i vede de drum. Nu te refuz` defel atunci când vrei s` m`re[ti ritmul. R`spunsul la accelera]ie este nea[teptat de spontan [i are un tonus conving`tor. Cei care, intrând în detalii, s-ar fi sim]it sceptici aflând c` turbodiese­lul de sub capot` are o cilindree de numai 2,0 litri vor fi [i mai surprin[i de ce poate s` dea grupul motopropul­sor al lui GLE 350 de. S` nu pierdem din vedere c` sistemul pune la b`taie un cuplu maxim de 700 Nm.

Doar un mic exemplu relevant: masivul GLE, cu a sa mas` de 2,6 tone, are nevoie de mai pu]in de 7 secunde pentru a accelera de la 0 la 100 km/h – un Golf GTI este mai lent! Iar GLE 350 de consum` mai pu]in decât compacta sportiv`. În favoarea eficien]ei sale pledeaz` [i argumentul acoperirii unei distan] e de pân` la 80 km rulând numai cu motorul electric. Când motorul diesel func]ioneaz`, consumul mediu nu trece cu

Multe dotări într-o ambianță luxoasă, semnată Mercedes.

mult peste opt litri la suta de kilometri – po]i s` speri la un consum mai mic de atât din partea unui SUV de lux care dispune de 320 CP?

Pentru a face loc pachetului de baterii de 31,2 kWh, speciali[tii de la Mercedes au modificat configura]ia pun]ii din spate. La vedere, nu se poate observa vreo reducere a spa]iului din zona portbagaju­lui. Prin urmare, marele SUV impresione­az` marcant pe toat` linia, de la spa]iul generos pentru pasageri [i pân` la respectabi­la mas` remorcabil` de 3500 kg, trecând prin portbagaju­l înc`p`tor. La toate cele se adaug` [i specificul rafinat al m`rcii, reflectat atât de finisarea luxoas`, cât [i de ambian] a ultrasilen] ioas` în mers, la orice vitez`.

Apropo de achizi]ie, nu pierde]i din vedere pragul de 75.000 de euro, în vecin`tatea c`ruia se situeaz` pre]ul de baz`.

 ??  ?? Vei dori să stai î n spate, acolo este mult loc. Ampatament­ul e de 2,99 m.
Mare: lungimea este de 5 m, iar masa proprie, de 2,6 tone. Totuș i, poate să accelereze ca un GTI.
Vei dori să stai î n spate, acolo este mult loc. Ampatament­ul e de 2,99 m. Mare: lungimea este de 5 m, iar masa proprie, de 2,6 tone. Totuș i, poate să accelereze ca un GTI.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania