Auto Bild (Romania)

Seat Leon

Noul SEAT Leon trebuie să lupte cu fratele Golf și cu concurenți­i. Are cu ce?

-

EXACT ÎN ZIUA CÂND RENAULT A ANUNȚAT OFICIAL că l-a numit pe Luca de Meo la conducerea companiei, la Barcelona avea loc prezentare­a în premieră mondială a noului SEAT Leon. Evenimente­le par să nu aibă legătură, dar la o privire mai atentă realizezi că ultimul proiect coordonat de fostul CEO al SEAT reprezintă, de fapt, un nou drum deschis pentru cel mai vândut model din gama producător­ului spaniol.

Pentru dezvoltare­a celei de-a patra generații a modelului Leon au fost investiți nu mai puțin de 1,1 miliarde euro. Acest aspect ne arată cât de important este noul Leon pentru SEAT și cum a abordat dezvoltare­a de Meo. Pentru că împarte platforma tehnică cu Golf și Octavia, modelul iberic avea nevoie de minimum un argument esențial ca să iasă din acest pluton ordonat al grupului VW. Și aici spiritul latin a decis să aleagă implementa­rea unei imagini atletice noului Leon pentru că, până la urmă, nu trebuie să uităm că fabrica din Martorell este la doi pași de celebrul stadion Camp Nou. Spaniolii au decis să nu modifice prea mult dimensiuni­le

Ofertă completă de motorizări, care include în premieră și un sistem plug-in hybrid cu 204 CP.

și astfel varianta hatchback crește față de generația anterioară cu 86 mm în lungime, dar pierde 16 mm din lățime și 3 mm din înălțime. Versiunea break este mai lungă cu 93 mm.

La interior avem parte doar de surprize plăcute: instrument­arul de bord digital de 10,25 inchi poate fi combinat cu un ecran de 8,25 inchi (opțional 10,25 inchi) pentru sistemul de infotainme­nt. Spaniolii susțin că s-au inspirat după celebrul bulevard Avinguda Diagonal pentru a implementa modalitate­a de control a sistemului. Acesta ar trebui să ofere cu rapiditate

informații­le esențiale și trebuie să poată fi accesat fluid și fără complicați­i. Noul Leon va putea fi comandat cu cinci motoare pe benzină și trei propulsoar­e diesel. Pentru o parte din motoarele pe benzină se poate adăuga opțiunea unui mHEV de 48V. Dar vom găsi în ofertă și un sistem plug-in hibrid compus dintr-o unitate pe benzină de 1,4 litri și un motor electric, cu un total de 204 CP. Bateria de 13 kWh asigură o autonomie de 60 km în modul electric. Noul SEAT Leon ajunge la dealeri în primăvară.

 ??  ?? Punctaj maxim pentru idee: stopurile noului Leon sunt unite cu o baghetă LED.
Punctaj maxim pentru idee: stopurile noului Leon sunt unite cu o baghetă LED.
 ??  ?? Noul SEAT Leon ne captează atenț ia cu acest aspect atletic.
Instrument­ar digital cu ecran de 10,25 inchi ș i opț ional un alt ecran cu aceleaș i dimensiuni pentru sistemul de infotainme­nt.
Noul SEAT Leon ne captează atenț ia cu acest aspect atletic. Instrument­ar digital cu ecran de 10,25 inchi ș i opț ional un alt ecran cu aceleaș i dimensiuni pentru sistemul de infotainme­nt.
 ??  ?? pNoul Leon te trimite cu gândul la un atlet gata de start.
pNoul Leon te trimite cu gândul la un atlet gata de start.
 ??  ?? tFamiliș tii se pot declara satisfăcuț­i: versiunea break oferă 617 litri pentru bagaje.
tFamiliș tii se pot declara satisfăcuț­i: versiunea break oferă 617 litri pentru bagaje.

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania