Auto Bild (Romania)

Toyota C-HR

-

ASTĂZI, PERSOANELE PRIETENOAS­E CU MEDIUL poartă blugi de designer. Dacă ne raportăm direct la Toyota, acest lucru înseamnă că fanii lui Prius au gusturi total diferite de cei care aleg Corolla. Dacă nu te identifici cu niciuna dintre aceste comunități, ai ajuns bine. Deși este oferit pe aceeași bază tehnică, C-HR iese din mainstream, oferind nu numai un aspect excentric, dar și o selecție interesant­ă de motoare. Între timp, două unități hibride s-au alăturat micului motor turbo pe benzină. Și totuși, care este cel mai bun mod de a salva planeta fără a exclude distracția din ecuație?

Cel mai promițător candidat este unitatea 2.0 hibrid. Noua inimă dublă este mai mare și oferă o putere completă a sistemului de 184 CP (motor termic 152 CP/motor electric 109 CP) și performanț­e dinamice corespunză­toare. Față de hibridul de 1,8 litri, cei doi litri sunt mai plăcuți la condus. Efectul de bandă elastică, dat de transmisia cu variație continuă, pe care l-am criticat adesea, este încă prezent, dar este redus vizibil. Cei care apasă cu încredere pe accelerați­e vor simți un răspuns mai rapid al motorului, dar și un efect mai puternic de frână de motor. Se pare că Toyota a strâns măsura benzii de cauciuc.

Cum era de așteptat, motorizare­a 1.8 Hybrid cu ai săi 122 CP (motor termic 98 CP/motor electric 72 CP) nu poate ține pasul. Creează impresia că se străduieșt­e din răsputeri să ajungă până la viteza de 100 km/h în cele 11 secunde promise de producător. De asemenea, mașina nu poate depăși viteza de 170 km/h. Răspunsul pedalei de accelerați­e este indirect și ezitant.

Nu poate fi vorba de distracție aici.

La urma urmei, micul hibrid este cel mai economic din punct de vedere al consumului din testul nostru, dar pentru doar 0,2 l/100 km mai mult, propulsoru­l de doi litri reprezintă o alegere mai înțeleaptă.

Motorizări­le hibride anunță economii importante la capitolul combustibi­l, dar prețul este însemnat mai mare. Cel mai slab motor din ligă are 1,2 litri și 116 CP, dar poate ține pasul fără probleme cu hibridul de 1,8 litri și conduce detașat la viteza maximă. Dacă este să ne luăm după costurile de utilizare, micul motor turbo e un best-buy.

Unitatea hibridă de doi litri are un preț mai piperat, dar se conduce cel mai bine.

 ??  ?? Mânerul de deschidere a uș ilor din spate este ascuns î n montantul C. Acesta conferă un design reuș it maș inii, dar nu este foarte practic î n viaț a de zi cu zi.
Mânerul de deschidere a uș ilor din spate este ascuns î n montantul C. Acesta conferă un design reuș it maș inii, dar nu este foarte practic î n viaț a de zi cu zi.
 ??  ?? Rulare ecologică: Procentaju­l afiș at î n centrul instrument­arului semnifică timpul de rulare pe care C- HR l- a petrecut în modul 100% electric.
Rulare ecologică: Procentaju­l afiș at î n centrul instrument­arului semnifică timpul de rulare pe care C- HR l- a petrecut în modul 100% electric.

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania