Auto Bild (Romania)

Vrei să cumperi o mașină specială cu V8 de Ferrari? Citește acest material ...............

Pentru prețul unui Golf poți avea un Maserati Quattropor­te S. Te bagi?

-

CUMPĂRAREA UNEI mașini italieneșt­i a fost întotdeaun­a o alegere din inimă. Maserati Quattropor­te are darul de a stimula creșterea pulsului în manieră violentă. Sub capota din față e un motor V8 de origine Ferrari al cărui sunet trezește întotdeaun­a fiori – garantat. În versiunea S, dispunând de 430 CP, frumoasa italiană avea prețul de listă de aproape 125.000 de euro.

La zece ani după momentul fabricație­i, un astfel de nobil exemplar de limuzină italiană s-a aflat în incinta dealerului Automotive Passion din Halstenbek, având pus în parbriz prețul de 25.480 de euro. Notăm că debutul celei de-a cincea generații a sedanului purtător de trident pe grila frontală a avut loc în 2003. Patru ani mai târziu a fost lansată varianta dotată cu transmisie automată cu 6 trepte, numită Automatica. Avem aici o alternativ­ă realmente interesant­ă la tipica transmisie DuoSelect (integrată într-o configuraț­ie de tip Transaxle a grupului motopropul­sor).

Într-un interior somptuos ca dimensiuni ș i mă gulitor finisat, impunătoru­l sedan Maserati oferă condiții de călătorie foarte plăcute pentru patru persoane. Condusul în regim de croazieră, cu acceleraț ii cumpă tate ș i distanțe lungi parcurse din inerție mai are un merit, dincolo de caracterul relaxant: va face consumul să rămână sub pragul de

15 l/100 km. Desigur, se pot gusta și plăcerile unei conduceri rapide și asta fără rezerve. Marc Hanke, expert în automobile italiene premium lucrând pentru dealerul Scuderia GT din Irschenber­g, ne-a asigurat în legătură cu fiabilitat­ea seriei Quattropor­te V: „ În esență, aceste automobile sunt solid construite.”

Important: mașina vizată trebuie să aibă un istoric de service complet și parafat de un specialist din rețea.

Exemplarel­e care au fost bine întreținut­e și păstrate, dacă beneficiaz­ă de un tratament atent în continuare, vor atrage interesul colecționa­rilor. În condițiile menționate, apare avantajul unei limitări sau chiar eliminări a deprecieri­i la revânzare. A nu se înțelege că achizițion­area unui exemplar în stare bună și exploatare­a sa cu grijă și atenție te vor feri de orice surpriză neplăcută. La revizii, nu e exclus să apară și necesități neprevăzut­e de intervenți­e, prilej cu care prețul sesiunii de service (care, oricum, nu e ieftin) are mari șanse să explodeze.

 ??  ?? Sedanul de aproximati­v două tone este neașteptat de agil. Repartiția masei față/spate 49:51%.
Sedanul de aproximati­v două tone este neașteptat de agil. Repartiția masei față/spate 49:51%.
 ??  ?? Motorul V8 fabulos de 4,7 l este de origine Ferrari și se află în spatele punții din față. Este fiabil de-a lungul câtorva sute de mii de kilometri.
Motorul V8 fabulos de 4,7 l este de origine Ferrari și se află în spatele punții din față. Este fiabil de-a lungul câtorva sute de mii de kilometri.
 ??  ?? Ambianță la nivel italian de top: lemn autentic, piele fină, asamblare impecabilă. Eventual, mici probleme electrice.
Ambianță la nivel italian de top: lemn autentic, piele fină, asamblare impecabilă. Eventual, mici probleme electrice.
 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania