Auto Bild (Romania)

ECO EXCLUSIV

Elegant și electric: prin noul DS 3 Crossback E-Tense, marca premium a PSA vrea să facă o experiență exclusivă din condusul fără noxe.

-

NU, CAPACUL MUFEI DE ÎNCĂRCARE nu are formă de diamant. Aproape că este păcat, că se pare că gă sim această formă mai peste tot la interior, dar nu și la exterior. Poate că ne-a scăpat. În orice caz, DS vrea să fie marca premium a Franței: diferită, mereu la modă și cu „ primul SUV premium electric”. Bine, primul de clasă mică.

DS3 Crossback împarte platforma cu 2008 și variantele lor electrice au aceleași piese sub caroserii. Arată bine și își scoate mânerele din portiere la fel ca o Tesla. Și fratele său cu motor clasic face exact la fel. Inedit! La interior, artificiil­e continuă: pielea este brodată cu model diamant, iar butoanele de pe bord au o formă care urmează aceeași filozofie. Vizibilita­tea este ușor dezavantaj­ată de design, iar spaț iul putea fi mai generos cu pasagerii din spate și cu bagajele tuturor. Tehnologia de propulsie vine tot de la PSA: motorul de 136 de cai-putere asigură un sprint 0-100 km/h în 9,1 secunde, iar bateria de 50 kWh ar trebui să asigure o autonomie de 320 km în modul Eco. E posibil, pentru că DS 3 E-Tense a avut un consum de 15,2 kWh pe drumurile naționale. Poți să mai storci câțiva kilometri dacă treci selectorul în

B, pentru recuperare­a energiei cinetice. Dar „figura” nu merge și pe autostradă, unde computerul de bord ne afișează un consum de 21,9 kWh la 110 km/h. În modul „ Normal” de rulare, vei avea doar 108 din totalul de 136 de cai-putere. Doar pe „Sport” vei avea la dispoziție întreaga herghelie electrific­ată. Avem sunetul tipic de mașină electrică, iar francezii au dorit să răsfețe mai tare clienții, așa că au montat un parbriz mai gros ș i au suplimenta­t antifonare­a. Chiar ș i cu jantele de 18 inchi, avem un nivel ridicat de confort. Rivalii să i sunt Audi Q2 ș i MINI Countryman. Ambii sunt mai mari, iar variantele 100% electrice se lasă așteptate. Vor sosi la un moment dat, este clar, dar până atunci, francezii au întâietate. Cât despre preț, în Germania, un DS3 E-Tense este cu 9.000 de euro mai scump decât fratele său cu propulsie convenț ională. Asta chiar este ceva exclusiv. Concurența va avea de furcă aici, dar ar putea câștiga prin mai mulți cai-putere.

 ??  ?? DS este comparabil cu VW T- Cross. Colegului Joachim Staat î i place designul să u.
DS este comparabil cu VW T- Cross. Colegului Joachim Staat î i place designul să u.
 ??  ?? Capacul portbagaju­lui nu are mâner de deschidere.
Capacul portbagaju­lui nu are mâner de deschidere.

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania