Auto Bild (Romania)

elctric la Miini-pret

Electromob­ilitate abordabilă: Seat Mii electric se înscrie ca preț sub VW e-UP, devenind cea mai bună ofertă în materie.

-

FRUMOASĂ REALIZARE a mărcii VW - electrific­area seriei Up. Dar se poate și mai bine – culmea, asta ne-o demonstrea­ză tot grupul VW. Proverbul „mai puțin înseamnă mai mult” își găsește reflectare în coborârea prețurilor – astfel, cu mai puțini bani poți obține mai mult. Caz particular: cu ceva mai puțini bani, poți să iei un Seat Mii cu propulsie electrică, iar acesta este identic din punct de vedere tehnic cu VW e-Up, care este mai scump. Atât companiile care integrează servicii de transport urban, cât și utilizator­ii în nume propriu vor fi cu siguranță atrași de flexibilit­atea sa practică.

În conformita­te cu normele WLTP, automobilu­l este creditat cu un consum de 14,9 kWh. În cursul testului realizat de AUTO BILD în Germania, consumul a fluctuat între 15,5 kWh (drumuri regionale și autostradă) și 12 kWh (în mediul urban). Ținând cont că resursele de energie utilizabil­e ale bateriei sunt de 32,3 kWh, autonomia strict urbană de 358 km (anunțată de constructo­r) nu va putea fi nicicum atinsă. În schimb, autonomia mixtă de 259 km se apropie de realitate, mai ales dacă se rulează prepondere­nt în oraș sau la viteze relativ reduse. Acestea fiind spuse, Seat Mii electric poate îndeplini foarte bine sarcina de vehicul pentru necesități­le curente ale vieții dacă pleacă de dimineață de-acasă cu bateriile pline.

Experiența conducerii diferă foarte puțin de ceea ce au de oferit VW e-Up și Skoda Citigo e, strâns înrudite tehnic cu Seat Mii electric. Totuși, am găsit ceva criticabil: reglarea încetiniri­i regenerati­ve (sunt disponibil­e patru niveluri) se face prin intermediu­l selectorul­ui transmisie­i într-o manieră complet neintuitiv­ă – inclusiv cei de la Seat au admis că așa este. Pe de altă parte, cine conduce mașina în regim cotidian se va obișnui curând cu respectivu­l fapt.

Seat Mii electric are un rol important în dezvoltare­a electromob­ilității. Marca spaniolă va desfășura o ofensivă largă pe piața vehiculelo­r electrice, iar aceasta va include și un vehicul mai mic și mai ieftin decât Mii, numit Minimo și având o configuraț­ie cu 1+1 locuri.

 ??  ?? Serie de modele cu propulsie exclusiv electrică: producț ia versiunilo­r Mii cu benzină la Bratislava a î ncetat.
Ceva realmente modern în cadrul clasei: iată cockpit-ul versiunii „Plus“.
Serie de modele cu propulsie exclusiv electrică: producț ia versiunilo­r Mii cu benzină la Bratislava a î ncetat. Ceva realmente modern în cadrul clasei: iată cockpit-ul versiunii „Plus“.

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania