Auto Bild (Romania)

Jaguar F-Type

Dacă mergi în vacanță în Franța, cel mai tare lucru pe care îl poți face este să stai la un conac. Dar la o mașină? Ei...

-

CÂND VREI CE-I MAI MARE ȘI MAI TARE DIN GAMA RENAULT, EXISTĂ KOLEOS. Și nu oricum, ci în versiunea Initiale Paris. Cei care au avut norocul în viața asta să fie cazați la un conac franțuzesc s-ar putea să retrăiască amintiri plăcute la bordul acestei mașini. Te simți răsfățat într-un stil clasic, ai loc din plin oriunde ai sta și tehnologii­le pe care le aștepți în 2020 au fost integrate subtil. Este un SUV mare ca la manual. Tracțiunea integrală este standard, cutia de viteze este automată (X-Tronic CVT), iar motorul este diesel și are 190 de cai-putere. Nu este caroserie pe șasiu, nu s-a mers chiar atât de departe „pe clasic”, dar oricum nu vei face off-road serios cu el, nu de asta îl cumperi. Îl poți alege dacă vrei să rulezi confortabi­l și să te simți răsfățat într-un stil parcă uitat de unii producător­i. Antifonare­a este bună, iar sistemul audio Bose (standard pe Initiale Paris) îți face călătoriil­e mai plăcute. Și nu cu radio, ci cu muzica pe care o transmiț i direct de pe smartphone-ul tău prin Apple CarPlay sau Android Auto. Adică exact ce te aștepți să găsești la o mașină modernă, alături de mai toate sistemele de asistență a șoferului, integrate într-o manieră care să nu te încurce sau să te deranjeze cumva. Scaunele față au ventilație și încălzire, precum și o funcție de masaj. Destul de plăcută cea din urmă, dar nu cea mai bună experiment­ată până acum pe patru roți. Oricum, există, ai de unde alege între moduri, va fi confortabi­lă treaba. Direcția și suspensia sunt și ele reglate pentru confort, iar aici nu gă sim nimic greșit. Garda la sol este de 19 centimetri, deci rezonabilă și dacă rămâi fără asfalt pe drum, dar unghiul de atac de 18,4 grade te va opri să faci off-road. Dar fii sincer și recunoaște că oricum nu aveai de gând. Motorul diesel este exploatat corect de transmisia cu variație continuă, deci vei

avea un consum bun în aproape orice situație, iar reprizele sunt adecvate pentru nivelul de putere asigurat. Rezervorul are 60 de litri, deci poți să mergi destul de mult între plinuri. Și cu multe bagaje, deoarece și portbagaju­l este generos. Ne place și spațiul oferit ocupanțilo­r, asta ne-a făcut cel mai mult să ne simțim ca într-un conac. Împreună cu trapa panoramică și pielea de la bord. Prețul e în rând cu cel al rivalilor din clasă. C’est pas mal du tout!

 ??  ?? Este uș or de recunoscut identitate­a de marcă pe Koleos. Versiunea IP vine cu sigle dedicate.
Este uș or de recunoscut identitate­a de marcă pe Koleos. Versiunea IP vine cu sigle dedicate.
 ??  ?? Motorizare­a face echipă bună cu transmisia CVT. Cea din urmă ș tie să stoarcă un consum bun dacă eș ti blând cu acceleraț ia.
Motorizare­a face echipă bună cu transmisia CVT. Cea din urmă ș tie să stoarcă un consum bun dacă eș ti blând cu acceleraț ia.
 ??  ?? Te obiș nuieș ti rapid cu ecranul orientat portret. Ș i mai important, merge Apple CarPlay.
Te obiș nuieș ti rapid cu ecranul orientat portret. Ș i mai important, merge Apple CarPlay.
 ??  ?? pLa prima vedere, ai crede că ai un EDC aici, dar este un CVT X-Tronic cu ș apte trepte. Ș i are sistem de tracț iune integrală cu funcț ie lock. Nici spatele nu arată ră u.
pLa prima vedere, ai crede că ai un EDC aici, dar este un CVT X-Tronic cu ș apte trepte. Ș i are sistem de tracț iune integrală cu funcț ie lock. Nici spatele nu arată ră u.
 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania