Auto Bild (Romania)

Editorial

- Redactor-șef SEBASTIAN TOMA

GATA. S-A REZOLVAT ȘI TAXA OXIGEN. Mai precis, dacă ați ratat subiectul, Primăria Capitalei a decis să o abroge. Iar motivația a fost un „referendum” făcut pe Facebook și pe e-mail. Neobișnuit­ă decizie, dar alături de motivație a sosit o declarație interesant­ă din partea actualului primar general al Capitalei.

Parafrazân­d, Gabriela Firea a spus că există o percepție populară care favorizeaz­ă achiziția unei mașini premium de 30 de ani vechime în locul unei mașini noi, Euro 6. Totodată, a subliniat că există autobuze care merg aproape goale prin București și că lângă ele stau mașini cu doar un om la bord. Cele două aspecte nu sunt noi, dar este plăcut să vezi că și autorități­le sunt conștiente de aceste lucruri și mai ales de percepția publică a unor lucruri.

Care ar fi fost soluția optimă aici înainte de taxa Oxigen și după? Simplu. Una sau mai multe alternativ­e! Le spunem noi: o centură finalizată și perfect funcț ională, cu minimum două benzi pe sens, ca să poți ocoli Capitala și să legi cele trei autostrăzi și principale­le drumuri care intră în oraș. Cetățenii ar fi tentați să meargă mai des cu STB-ul dacă vor găsi curățenie în tramvaie, troleibuze și autobuze. Cred că unele au bacterii care pot să sperie și Covid-19 dacă le pui sub microscop. Și ar ajuta să știi că autobuzul acela vine la timp de fiecare dată. Există, din fericire, o aplicație STB din care afli asta, dar cei ce au făcut-o nu au știut să o „lege” de Google Maps, deci ai încă o aplicație de instalat și verificat. Să nu uităm că este natural să vrem totul la două click-uri distanță, așa că se poate lucra și aici.

Repet. Un sistem de transport public previzibil și curat îi va face pe oameni să renunțe la mașini.

„Un sistem de transport public previzibil și curat îi va face pe oameni să renunțe la mașini.“

 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania