Auto Bild (Romania)

MERCEDES SIMPLUL OTTO

-

CINE SPUNE A TREBUIE SĂ SPUNĂ ȘI B. Deci B pentru benzină. Cel puțin așa considerăm noi, deoarece A 200 fără alte litere suplimenta­re lângă siglă se conduce foarte bine și, mai ales, este considerab­il mai ieftin decât celelalte versiuni testate.

În ciuda puterii sale de 163 CP , Otto-Benz nu trebuie să se ascundă de colegii săi. Sigur, atât unitatea diesel, cât și motorizare­a hibridă plugin asigură o cantitate mai mare de cuplu. A 220 d oferă 400 Nm la capătul arborelui cotit, în timp ce A 250 e (cu acumulator­ul încărcat complet) dispune de un cuplu total al sistemului de 450 Nm. Sigur, modelele mai puternice se îndepărtea­ză considerab­il mai repede în cazul unei depășiri, dar dacă păstrați micul propulsor turbo de 1,3 litri cu patru cilindri în zona optimă a turometrul­ui, rareori vă veți plânge de lipsa de putere. Doar opt secunde sunt necesare pentru a realiza sprintul 0-100 km/h, în timp ce viteza maximă este de 225 km/h. Așadar, performanț ele sunt mai mult decât suficiente având în vedere condițiile actuale de trafic.

Putem spune că versiunea plugin are două fețe. Cu o baterie complet încărcată și cu un stil moderat de conducere poate fi lină și economică. Însă lucrurile nu mai stau atât de bine când acumulator­ul este descărcat. Motorul termic (același 1,3 ca în A 200) devine furios pe autostradă și uneori obține valori de consum din două cifre. Nu este de mirare, deoarece puterea totală a sistemului ajunge la 218 CP. O valoare performant­ă, dar interacțiu­nea dintre cele două motoare nu es

te întotdeaun­a impercepti­bilă.

Propulsoru­l diesel de 190 CP își pă strează î n permanență natura încrezătoa­re și relaxată. Sprinturil­e sunt realizate fără efort, asemenea, consumul mic. Cei care depun eforturi în acest sens sunt recompensa­ți cu valori în jurul a 5 l/100 km.

Dar ce rost mai are să lungim discuția? Motorizare­a pe benzină este mai ieftină cu 8.000 de euro decât versiunea PHEV și ajunge la un cost pe kilometru de 51 de cenți. Abia acum putem respira ușurați.

Toate cele trei versiuni ale Clasei A au reușit să convingă, dar numai una are un preț avantajos.

 ??  ?? Un Benz compact cu un caracter puternic. Selecț ia motoriză rii nu s- a dovedit a fi o alegere facilă. Î n felul lor, A 250 e, A 200 ș i A 220 d sunt reuș ite.
Cablul de î ncă rcare al versiunii hibride plug- in este localizat î n portbagaj. Pe monitorul central, ș oferul primeș te informaț ii î n timp real despre modul de condus. Selectorul transmisie­i este identic pentru toată gama Clasei A.
Un Benz compact cu un caracter puternic. Selecț ia motoriză rii nu s- a dovedit a fi o alegere facilă. Î n felul lor, A 250 e, A 200 ș i A 220 d sunt reuș ite. Cablul de î ncă rcare al versiunii hibride plug- in este localizat î n portbagaj. Pe monitorul central, ș oferul primeș te informaț ii î n timp real despre modul de condus. Selectorul transmisie­i este identic pentru toată gama Clasei A.
 ??  ?? Cockpit î n format Cinemascop: dacă doriț i această opț iune, pregă tiț i- vă contul bancar pentru o investiț ie serioasă.
Distinct: rezervorul pentru AdBlue se află situat lângă buș onul pentru motorină.
Cockpit î n format Cinemascop: dacă doriț i această opț iune, pregă tiț i- vă contul bancar pentru o investiț ie serioasă. Distinct: rezervorul pentru AdBlue se află situat lângă buș onul pentru motorină.

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania