Auto Bild (Romania)

PEUGEOT 208 PURETECH 130 ALLURE

-

Multe dotări avansate, inclusiv pe temele conectivit­ății și multimedia, direcție precisă, motor cu conformita­te Euro 6d-ISC.

Acces incomod la locurile din spate, suprafața de încărcare la rabatarea spătarului nu e plană, consum evident ridicat.

IMPOSIBIL SĂ NU insiști cu privirea asupra lui atunci când ți-a intrat în câmpul vizual. Interiorul îți dă senzația că ai intrat într-o mașină compactă cu pretenții premium. Înfățișare­a lui 208 degajă o încredere în sine molipsitoa­re, iar „colții” desenați prin LED-urile luminilor de poziție îi dau o distincție aparte. 208 e un tovarăș de drum care are mult de oferit. Suspensia are rigoare sportivă și în mers persistă impresia că între roți și asfalt ar exista un adeziv făcut să te țină mereu pe traiectori­e. Numai micul volan rămâne un punct de discuție: că are un diametru redus

– n-ar fi rău, ca detaliu sportiv, dar reglajul său în înălțime e insuficien­t pentru o ergonomie ireproșabi­lă. Programul automat al cutiei nu se înscrie pe ideea sportivită­ții sau a unei dinamici bine legate – când i se cere câte un kick-down, parcă atunci s-ar trezi din somn. Intenția a fost, probabil, de obținere apriorică a unui consum redus.

Comportame­nt agil, dar cutie cu răspuns lent.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania