Auto Bild (Romania)

Volkswagen Caddy

Debutul celei de-a cincea generații VW Caddy ne-a arătat că funcțional­itatea de vârf nu are prețuri nebunești. Viziune înțeleaptă!

-

NIMIC MAI UȘ OR decât să pierzi numărul seriilor și variantelo­r de modele pe care Grupul Volkswagen le produce în lume pe baza platformei tehnice tipizate MQB (motor amplasat transversa­l în față, tracțiune față sau integrală). Acestea fiind spuse, de ce ar trebui să-i acordăm atenție noului Caddy – în aparență, cel mai modest personaj al familiei compacte VW, care nu-i bate pe diverșii săi frați nici la performanț­e dinamice, nici la finisare luxoasă, nici la fițe de design? Ar fi o greșeală să-l judecăm pe Caddy 5 din perspectiv­a obișnuită care se aplică automobile­lor personale. Caddy 5 este, mai degrabă, echivalent­ul pe roți al celebrului superbrice­ag „swiss army knife”. Acesta nu ar fi bun la scrimă, după cum Caddy nu are nimic de- a face cu tema dina

mic-sportivă, în rest, te vei bucura cu fiecare prilej cu care latura sa practic-funcțional­ă își va arăta foloasele. Lansarea celei de-a cincea generații Caddy reprezintă un salt de la caracterul utilitar cu extensie familială al fostei generații, până la tema unui automobil modern, cu spectru de utilizare complet, acoperind fără compromisu­ri criteriile unei vieți plăcute la bord pentru toată lumea. În variantele standardiz­ate Cargo, Life și Style, VW Caddy profită de nivelul tehnic ultramoder­n al platformei Golf 8. Pe lângă o conducere și un comportame­nt dinamic comparabil­e cu ale lui Golf, Caddy vine cu un plus de spațiu și de modularita­te. Dincolo de asta, în ofertă vor fi introduse versiuni fără precedent, unele aflate deocamdată în stadiul de prototip. Astfel, Caddy Panamerica­na este un crossover-SUV cu tracțiune integrală și gardă la sol mărită. Caddy Vision (prototip) vine în întâmpinar­ea clientelei care are orientare hightech, cu dotări și conectivit­ate avansate. Cât despre Caddy Maxi (prototip), ampatament­ul său este mai lung cu 215 mm, iar interiorul (amenajat pentru transport de marfă) permite îmbarcarea a doi europaleți.

În varianta standard, Caddy are un ampatament de 2755 mm și o lungime de 4501 mm (mai mare cu 93 mm față de a fostei generații). De asemenea, notăm o creștere de 62 mm în privința lățimii, care măsoară acum 1855 mm. Caddy 5 dispune de 19 sisteme electronic­e de asistare a conducerii, dintre care 6 sunt noi pentru această clasă de vehicule. Funcțiile grupate sub denumirea generică Travel Assist asigură deplasare autonomă de gradul al doilea. Cockpitul digital Innovision și ecranele multimedia care au diagonale de la 6,5 până la 10 inchi completeaz­ă latura hightech a lui Caddy.

Cât despre motorizări, oferta de lansare include un propulsor cu benzină de 1,5 litri și 116 CP, plus două variante turbodiese­l, de 102 și 122 CP. Numai pentru dieselul de 122 CP se oferă cutie de viteze DSG cu 7 trepte și tracțiune integrală.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Cei care au o idee fixă din a clasifica maș inile după aspectul finisă rii bordului vor gă si de comentat. Î nsă nu vor putea face reproș uri privind ergonomia ș i dotarea.
Cei care au o idee fixă din a clasifica maș inile după aspectul finisă rii bordului vor gă si de comentat. Î nsă nu vor putea face reproș uri privind ergonomia ș i dotarea.

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania