Auto Bild (Romania)

Renault Captur

Noul Renault Captur schimbă regulile jocului în segmentul său. Cum se descurcă alături de motorul de bază?

-

SIGUR NU AM URCAT în noul Kadjar? Dacă este să citim cu atenț ie literele dispuse pe hayon, aflăm că ne aflăm la bordul noului Captur. Ceva este totuși în neregulă. Există prea multe materiale moi la atingere, mult mai multe decât ne-am obișnuit de la această clasă, unde eram făcuți să credem că doar plasticul tare este la putere, dat fiind aspectul utilitar al SUV-urilor urbane. Nu este cazul aici. Renault a muncit mult pentru a-și face șoferii să se simtă bine. Așa cum este cazul și cu Clio 5, care, de altfel, împarte platforma tehnică cu noul Captur.

În timpul condusului, noua generație ne impresione­ază cu o suspensie confortabi­lă și cu un habitaclu silențios. Tot silențios este și propulsoru­l 1.0 TCe cu 100 CP. Chiar dacă dispune de trei cilindri, vibrațiile aferente acestui tip de motor au fost eliminate cu succes, iar zgomotul este aproape insesizabi­l până la 4000 rpm. Din fericire, dincolo de această turaț ie, sunetul să u este unul plăcut, putând fi asemănat cu „o jumătate de V6”. Performanț­ele sale nu te dau pe spate, dar nici nu ar trebui să aștepți asta de la motorizare­a de bază, care este disponibil­ă și într-o variantă cu instalație GPL de fabrică pentru doar 500 de euro în plus. Ar trebui menționat că aceasta are un cuplu motor mai mare cu 10 Nm, 170 în loc de 160 Nm, dar cu greu va fi observat atunci când mașina este încărcată.

Și chiar ai unde să o încarci. Portbagaju­l se laudă cu un volum de 536 de litri. Ar trebui totuși menționat că această valoare este obținută dacă se glisează la maximum spre față bancheta din spate. Altfel, zona de încărcare dispune de o podea reglabilă și poate adăposti fără probleme bagaje pentru un weekend la munte cu patru prieteni.

Drumurile de munte arată încă o calitate a lui Captur, bucuria de a parcurge un

drum virajat. Secretul aici este greutatea proprie extrem de redusă. Vorbim de un SUV încăpător cu o masă de doar 1.190 de kilograme. Sistemul ESP permite suficientă distracție până la o intervenir­e discretă. Așa cum ne-am obișnuit de la Renault, direcția nu comunică prea multe din contactul roților cu asfaltul, dar este rapidă și ușor de acționat.

Timoneria transmisie­i a fost înălțată pentru a oferi o poziție mai bună de condus. Problema aici este că în locul treptei a șasea avem marșarieru­l. Ar fi fost ideală încă o treaptă pentru a obține un consum mai bun la viteze de autostradă.

Probabil ultimul lucru pe care l-au dezvoltat inginerii Renault au fost comenzile sistemului manual de climatizar­e. Acestea au un aspect elegant, dar credeți-mă că nu vă doriți să le folosiți. Aveți încredere în noi, optați pentru aerul condiționa­t automat (doar 250 de euro pentru echiparea Zen) și nu veți regreta.

 ??  ??
 ??  ?? Captur străluceșt­e la capitolul calitate percepută. Recunoaște­m mai multe comenzi de la Duster.
Captur străluceșt­e la capitolul calitate percepută. Recunoaște­m mai multe comenzi de la Duster.
 ??  ?? Motorizare­a TCe 100 poate primi ș i o instalaț ie GPL. Preț ul acesteia este mai mare cu doar 500 de euro.
Motorizare­a TCe 100 poate primi ș i o instalaț ie GPL. Preț ul acesteia este mai mare cu doar 500 de euro.
 ??  ?? Locurile din spate oferă spaț iu berechet pentru ocupanț ii adulț i de 1,80 m î nă lț ime.
Locurile din spate oferă spaț iu berechet pentru ocupanț ii adulț i de 1,80 m î nă lț ime.
 ??  ?? Bancheta glisează pentru a oferi un portbagaj generos de 536 l.
Bancheta glisează pentru a oferi un portbagaj generos de 536 l.
 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania