Auto Bild (Romania)

Toyota C-HR

A sosit timpul pentru un facelift. Toyota C-HR 2.0 Hybrid a primit mici îmbunătăți­ri estetice și un motor mai puternic.

-

CHIC, FULGERĂ TOR SAU GROAZNIC? Fiecare are o părere diferită legată de designul lui C-HR. Cu toate acestea, întregul public a ajuns la un consens - numai plictisito­r nu este. Versiunea facelift vine cu o unitate hibridă mai puternică și mai rafinată, care va fi punctul de referință al ediției din 2020. UTILIZARE ZILNIC~ înălțimea scaunului: 630 mm În ciuda unei lungimi de 4,39 de metri, spațiul disponibil la interior nu este chiar generos. De vină este plafonul înclinat de tip coupé, care pur și simplu nu permite miracole spațiale. În același timp, pasagerii sunt nevoiți să se mulțumeasc­ă doar cu bagaje de mici dimensiuni, deoarece spațiul disponibil de 358-1.141 de litri necesită o planificar­e atentă a aranjament­ului bagajelor. La urma urmei, șoferul își găsește cu ușurință poziț ia ideală de condus. Numai când privește în spate se cutremură din pricina vizibilită­ții precare.

MAS~ PROPRIE: 1.528 kg

Puterea totală a sistemului se ridică la 184 CP. Suficient pentru a realiza un sprint 0-100 km/h în 8,2 secunde. Din păcate, hibrida sportivă își pierde complet suflul la 180 km/h, dar acest lucru nu reprezintă o problemă în afara granițelor Germaniei. Motorul de doi litri nu își dezvoltă puterea la fel de ezitant ca fratele său mai mic de 1,8 litri (122 CP). Da, efectul de bandă elastică al transmisie­i CVT, pe care l-am criticat în nenumărate rânduri, este încă prezent, dar reușește să ne enerveze într-o manieră mai redusă. Apăsările ve

hemente pe pedala de accelerați­e sunt urmate de un urlet pronunțat al motorului cu patru cilindri, care se află la capătul superior al plajei de turații. Dar de această dată, șoferul percepe cu mare satisfacți­e efectul clar de accelerare. La versiunea 1.8 vine mult mai târziu, ceea ce înseamnă că noul 2.0 este cu siguranță mai distractiv.

Șasiul prezintă o duritate potrivită pentru ideea de acționare hibridă, dar ne-am fi dorit ca amortizare­a denivelări­lor scurte să fie mai suplă. De asemenea, o direcție ceva mai comunicati­vă n-ar fi stricat - dar deja ne plângem la un nivel ridicat.

LA FINAL consumul a fost de 5,8 l/100 km

Desigur, prețul de 31.401 euro nu-l recomandă drept un chilipir. Chiar și așa, suprataxa de 2.000 de euro în comparație cu versiunea 1.8 Hybrid vă aduce o mașină mult mai distractiv­ă. Cu un consum mediu de 5,8 l/100 km, motorizare­a 2.0 Hybrid este la doar 0,2 l/100 km diferență față de fratele mai mic, ceea ce înseamnă că o autonomie de 740 km este posibilă cu rezervorul de 43 l.

 ??  ?? Ecranul sistemului de infotainme­nt este plasat î n câmpul vizual al ș oferului. Printre altele, monitorul poate afiș a cantitatea de energie recuperată î n timpul condusului. Calitatea interiorul­ui a crescut sesizabil. pNu dispare aspectul futurist al exteriorul­ui. C-HR rămâne la fel de proaspăt ca la momentul lansării din 2016.
Ecranul sistemului de infotainme­nt este plasat î n câmpul vizual al ș oferului. Printre altele, monitorul poate afiș a cantitatea de energie recuperată î n timpul condusului. Calitatea interiorul­ui a crescut sesizabil. pNu dispare aspectul futurist al exteriorul­ui. C-HR rămâne la fel de proaspăt ca la momentul lansării din 2016.
 ??  ?? Designul lui C- HR nu este pe placul tuturor. Cu toate acestea, prezenț a pe ș osea a modelului japonez atrage privirile trecă torilor.
Designul lui C- HR nu este pe placul tuturor. Cu toate acestea, prezenț a pe ș osea a modelului japonez atrage privirile trecă torilor.
 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania