AutoExpert

Alfa Romeo Giulia ...............................

Oricum ai privi oferta asta, e imposibil să-i găsești cusur! Alt sedan premium de clasă medie la prețul ăsta e imposibil de găsit.

-

Alfa Romeo. Mai mult decât un brand, o istorie de peste 110 ani. Excelență și modele emblematic­e, care culminează cu excepționa­la Giulia Type 952. Apărut în 2016, sedanul italian îmbină tehnologia de ultimă generație cu elemente old-school (nu există instrument­ar digital, s-au păstrat butoanele fizice etc.) într-un design șarmant. O combinație imposibil de găsit pe piață. Toate, la un preț de pornire de numai 30.581 de euro! E drept, nu vorbim despre versiunea cu facelift, care încă nu a intrat în oferta Auto Italia, ci despre cea anterioară.

Motorizare­a standard oferă mai multă sportivita­te și rafinament decât și-ar putea imagina orice familist. Propulsoru­l turbo de 2,0 litri dezvoltă 200 CP și 330 Nm de la 1750 rpm. Numai 1,5 tone cântărește italianca, grație aluminiulu­i folosit la blocul motor, suspensie, frâne, uși, aripi și capota motorului. Mai mult, arborele cardanic este confecțion­at din fibră de carbon! Astfel, cuplat standard la cutia automată cu opt trepte de la ZF, excepționa­l de fin reglată, Giulia accelereaz­ă până la 100 km/h în 6,6 s și atinge 235 km/h. Sistemul MultiAir, care variază atât amplitudin­ea, cât și durata deschideri­i supapelor de admisie, scade consumul mediu declarat la numai 6,6 l/100 km.

Te bucuri de o ținută de drum comparabil­ă cu a lui BMW Seria 3, dar neegalată de vreun alt adversar. Primești cea mai scurtă direcție din segment și o distribuți­e perfectă a maselor pe punți.

Spațiul interior și volumul portbagaju­lui sunt bune, dar nu la nivelul celor mai ofertanți concurenți. Toți pasagerii stau foarte jos, ca într-o mașină sport, iar asta îngreuneaz­ă un pic accesul. Suspensia însă este fără cusur – perfect echilibrat­ă, aceasta absoarbe corect denivelări­le, fără să genereze ruliu. Echiparea standard e foarte bogată, deci nu ai motive reale să investești în plus. Chiar și culoarea inclusă în prețul de bază, Roșu Alfa, este un bonus pe care nu-l găsești în altă parte. «

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Vezi aici lista completă a prețurilor modelului italian:
Vezi aici lista completă a prețurilor modelului italian:

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania