AutoExpert

Opel Manta GSe ElektroMOD

După o lungă campanie de teasing, Opel a prezentat oficial modelul Opel Manta GSe ElektroMOD. Un Opel Manta A a fost convertit la propulsie electrică, dar compania germană nu are planuri să producă acest model în serie.

-

Coupé-ul clasic cu tracțiune spate a fost convertit la propulsie electrică cu ajutorul unui motor electric de 147 CP (108 kW) și cu un cuplu maxim de 255 Nm.

Motorul electric înlocuieșt­e propulsoru­l termic cu patru cilindri original. Mai interesant este faptul că puterea generată de motorul electric e transmisă către puntea spate prin intermediu­l unei cutii de viteze manuale, ceea ce diferenția­ză modelul Manta GSe de orice alt automobil electric actual. Opel spune că șoferul poate schimba rapoartele manual sau poate selecta treapta a patra pentru a conduce automat. Motorul electric este alimentat de o baterie de 31 kWh, mai mică decât cea folosită de Corsa-E sau Mokka-E, iar autonomia oferită este de aproximati­v 200 km. Bateria poate fi încărcată prin intermediu­l încărcător­ului de 9 kW de la bord, un „plin“realizându-se în 4 ore. Ca aspect, Manta GSe păstrează liniile modelului din 1970, dar adoptă noua parte frontală Vizor, specifică Opelurilor moderne, precum noua Mokka și Crossland facelift. Acesta adăposteșt­e un display LED pe care pot fi afișate diverse mesaje. Exemplarul restomod a fost vopsit în galbenul aprins specific Opel, capota fiind neagră. Manta GSe folosește jante Ronal de 17 inchi, ce înlocuiesc roțile originale, de 13 inchi, iar elementele de protecție din crom au fost eliminate. «

 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania