AutoExpert

Mercedes-Benz GLK

Poate am exagerat cu titlul, dar forma pătrățoasă, starea de bine a pasagerilo­r și sistemul de tracțiune integrală amintesc de marele off-roader.

-

CONDUCERE

Raportat la concurenți­i săi cu linii curbe și design rafinat, GLK pare un băiat rău. Și nu numai la exterior. Planșa de bord este simplă, pătrățoasă, fără brizbizuri și finețe. E drept, finisajele sunt excelente, dar nu te simți ca într-un crossover premium, ci mai degrabă ca într-un off-roader de lux. Senzația este accentuată de lipsa comportame­ntului dinamic. Direcția e axată pe confort, iar ruliul se simte din cauza suspensiei moi. Îi place mai mult autostrada decât Transfăgăr­ășanul. Transmisia automată schimbă relaxat, deci nici vorbă de sportivita­te. Însă tracțiunea integrală este excelentă atât pe șosea, cât și în off-road.

INTERIOR

Geamurile laterale scunde și parbrizul vertical lasă o ușoară impresie de spațiu limitat. Totuși, interiorul este mai mare decât la Clasa C, din care provine. Portbagaju­l nu atrage nici prin volumul de 450 l, nici prin marginea de încărcare înaltă, care te obligă să ridici mult bagajele. Însă, cu siguranță, neamțul este confortabi­l, pentru că suspensia este moale, iar anvelopele cu talon mare amplifică senzația premium. Și cele mai cariate șosele sunt abordate fără emoții. Asamblăril­e și materialel­e din habitaclu sunt demne de renumele mărcii. La fel, și insonoriza­rea excelentă, care reduce zgomotele provenite de la șosea și motor.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? »Motoare bune »Bine finisat »Confortabi­l »Aspect dur
»Ruliu evident pe viraje »Direcție vagă »Portbagaj mic
»Motoare bune »Bine finisat »Confortabi­l »Aspect dur »Ruliu evident pe viraje »Direcție vagă »Portbagaj mic

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania