AutoExpert

TRECERE PRIN ȘANȚ ȘI ÎNCRUCIȘAR­E DE PUNȚI

-

ele două modele au traversat un adânc șanț de beton a cărui înclinare crește pe măsură ce te deplasezi lateral și care este folosit pentru a evalua mai presus de toate unghiurile de atac și degajare ale unui off-roader. Wrangler a ajuns la o înclinare de 64°, iar Defender, de 62°. Modelul britanic reușește să garanteze aceste unghiuri caracteris­tice excelente (detaliul poate fi găsit în schema de mai jos) datorită posibilită­ții de a înălța caroseria mașinii cu 145 mm, mai mult decât standardul, folosind suspensia pneumatică ce are o cursă totală de 500 mm. Prin urmare, obstacolul este depășit destul de ușor de către ambele modele, diferența fiind dată de modul de negociere al acestuia. Wrangler se înclină mai puțin datorită punților rigide și posibilită­ții de a deconecta bara antiruliu. Caroseria rămâne mereu paralelă cu solul și dă senzația unui control excelent și a unei stabilităț­i mai mari. Jeep depășește obstacolul puțin mai ușor datorită blocărilor mecanice ale diferenția­lului, care fac înaintarea mai ușoară și mai lină.

 ??  ??
 ??  ?? Cursa suspensiil­or este remarcabil­ă, dar sistemul multilink are limitele sale și lucrează sub sarcină. Desprinder­ea roților de sol e evidentă.
Cursa suspensiil­or este remarcabil­ă, dar sistemul multilink are limitele sale și lucrează sub sarcină. Desprinder­ea roților de sol e evidentă.
 ??  ??
 ??  ?? În imaginile de mai sus, nivela evidențiaz­ă stabilitat­ea oferită de suspensia modelului Wrangler datorită cursei suspensiei mult mai mari.
În imaginile de mai sus, nivela evidențiaz­ă stabilitat­ea oferită de suspensia modelului Wrangler datorită cursei suspensiei mult mai mari.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania