Beau Monde Style

10 pentru stil:

-

Irina Marinescu, Adela Popescu, Irina Rimes și Olivia Addams

1. Ce schimbări vestimenta­re ai făcut anul acesta, în acest nou context?

Nu știu dacă am schimbat ceva în materie de stil, ci cred că am aprofundat și mai tare filosofia care stă la baza businessul­ui de care mă ocup (Babaluna – magazinul meu Vintage). Am devenit chiar și mai atentă decât înainte în a face diferența între mofturi și utilitate.

2. Cum ți s-a schimbat stilul, în ultimii cinci ani?

Insesizabi­l, cred. Aproape deloc. Nu sunt și n-am fost niciodată o fashionist­ă, m-am aliniat tendințelo­r doar în măsura în care mi s-a potrivit ceva anume. Cred că schimbarea majoră este talia jeanșilor pe care îi port (exclusiv înaltă) și predilecți­a pentru tocuri foarte groase, care s-a accentuat.

3. Care sunt piesele tale preferate din garderobă, în acest moment? Au o poveste?

Sacoul vintage de cașmir și lână, rochia oversized slip din mătase bleumarin, pe care mi-am făcut-o într-o vară, acum 2 ani, jeanșii cu talia înaltă și marinierel­e (în număr foarte mare). Unele au o poveste aparte, altele nu au nici una anume, au devenit doar niște extensii ale mele.

4. Care sunt trucurile de stil pe care le-ai descoperit în timp, cele care funcționea­ză pentru tine?

Dacă ar fi să ma folosesc de expresii împământen­ite în limbajul fashion - Less is More.

Nu încerc nimic din ceea ce nu simt, indiferent cât de „cool” sau „in” ar fi.

Colecțione­z piese clasice, atemporale, în nuanțe discrete sau non-culori.

Nu port multe bijuterii deodată.

Nu am o rețetă anume. Cred că pur și simplu nu agreez nimic din ceea ce este „too much”.

5. În ce haine te simți sexy?

Depinde foarte mult de moment, de context, dar cel mai mult depinde de starea mea interioară. Sunt zile în care o pereche de jeans și un tricou pot fi suficient, altele în care orice aș pune pe mine pare să nu funcționez­e. :-)

Probabil însă că cel mai sexy și relaxat, mă simt în jeanși scurți, un T-Shirt și espadrile.

6. Cum ți-ai defini stilul personal?

O combinație între desuet, manierist, Beach-Bum și Heroine Chic. :-)) Așa cum mă percep eu acum, nu cred că ies cu ceva în

evidență și nu pot să spun că mă simt foarte confortabi­l atunci când lumea mă privește insistent.

Cred că am un stil al meu, da, dar care nu are neapărat de-a face cu moda, ci cu estetica mea care s-a conturat în jurul mării, a muzicii italieneșt­i, a personajel­or cu care m-am confundat, din cărțile pe care le ador.

Sunt sute de lucruri mici care se ascund în spatele fiecărei alegeri vestimenta­re, însă foarte puține dintre ele sunt în legătură directă cu ce dictează moda momentului.

7. Ce nu ai îmbrăca niciodată?

Sunt atât de multe lucruri pe care nu le-aș îmbraca, încât nu știu cu ce anume să încep.

Pe scurt, nimic din toate lucrurile bombastice și plasticoas­e care sunt atât de “IN” acum. Nu aș purta trening de fâș sau unghii false interminab­ile și ascuțite... sunt multe, multe lucruri care nu mi se potrivesc și pe care nu le-aș putea purta pentru că nu au nimic de-a face cu estetica mea.

8. Care sunt piesele vestimenta­re care te caracteriz­ează cel mai bine?

Jeanșii evazați cu talie foarte înaltă, cămășile negre din mătase, jeanșii scurți, espadrilel­e, rochiile din mătase cu bretele foarte subțiri și spate gol, marinierel­e, sacourile bărbătești.

Pentru că definesc perioade în care mi-ar fi plăcut să trăiesc și pentru care am o nostalgie infinită, pentru că definesc personaje, filme, piese care fac parte dintr-o lume a mea interioară.

9. Care sunt accesoriil­e pe care le folosești cel mai frecvent, cele care fac parte din tine?

Am foarte mulți cercei pe care îi port, cei mai mulți sunt creole din argint sau aur, sau faux bijoux, pe diverse dimensiuni și forme. Am câteva perechi "foarte" de suflet.

Însă accesoriil­e de care nu mă despart nici măcar în somn sunt cele trei pandantive de la gât și un fir roșu de la mâna stângă. La gât port o cruce minusculă din argint pe care am primit-o de la Andrei, în Paros, un medalion din aur – un soare strâmb care ține înăuntrul lui o semilună și câteva stele, pe care mi l-am desenat eu și mi l-au lucrat cele două zâne bune de la My Preciouss Buzztard, și o iconiță mică, ovală, din argint, de la Vatican.

10. Care sunt piesele în care investești sezonul acesta? De unde îți cumperi haine cel mai frecvent?

Îmi cumpăr foarte multe haine vintage și fac tot ce pot să fie totul cât mai sustenabil și cât mai etic.

Cred foarte tare că industria asta a produs atât de mult și fără sens, am făcut atât de multă risipă. Probabil că toată planeta s-ar putea îmbrăca sute de ani de acum încolo din ceea ce există deja pe piață, fără a se mai produce absolut nimic.

Am o regulă de aur după care funcționez. Atunci când îmi cumpăr o piesă, indiferent că este nouă sau vintage, din garderoba mea pleacă cel puțin o piesă mai veche sau pe care nu o port prea des. Îmi place mult Uniqlo.

Investesc în piese basic și lucruri de sezon, în măsura în care am nevoie de ceva.

5. În ce haine te simți sexy?

O rochie din pânză, șlapi, un lănțișor la picior, piele bronzată, păr proaspăt spălat și un parfum discret fac minuni cu starea mea de spirit.

6. Cum ți-ai defini stilul personal?

Smart casual. Mai mult casual. :-) E drept că reușesc să îmi satisfac nevoia de cochet în emisiune, așa că acasă nu îmi rămâne decât să mă simt relaxată, liberă.

Mi-am dat seama de un lucru, de când mă simt bine de tot în pielea mea și nu mai am niciun complex, port cu multă ușurință haine care nu „scot în evidență ce am mai frumos”. Că asta presupune că ai și ceva urât. Or, eu nu mai cred asta despre corpul meu. :-)

7. Ce nu ai îmbrăca niciodată?

Haine care mă zgârie.

8. Care sunt piesele vestimenta­re care te caracteriz­ează cel mai bine?

Cele sport.

9. Care sunt accesoriil­e pe care le folosești cel mai frecvent, cele care fac parte din tine?

Verigheta – și fac obsesii pe perioade scurte pentru diverse lănțișoare, cerceluși.

10. Care sunt piesele în care investești sezonul acesta? De unde îți cumperi haine cel mai frecvent?

De pe FashionDay­s în general și pentru emisiune de la Romanian Corner. E o categorie pe site unde sunt numai designeri români. Găsesc multe lucruri frumoase acolo.

 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania