Beau Monde Style

FILME de Crăciun

- TEXT: MIHAELA RADU FOTOGRAFII: HBO, NETFLIX

Sărbători de iarnă fără a sta măcar o oră în fața unui film romanțat care prezintă o aventură sau o imagine idilică a Crăciunulu­i? Mi-e greu să cred că ai ratat aceast moment de leneveală permisă.

Am selectat 10 filme care te vor face să intri în atmosferă cât ai clipi.

1. Întoarcere la Christmas Creek

Rețeta clasică de redescoper­ire a Crăciunulu­i: Amelia Hughes (Tori Anderson), care dezvoltă aplicații în Chicago, este nevoită să se întoarcă în micul oraș natal, Christmas Creek. Pe măsură ce se implică în festivităț­ile de Crăciun și se îndrăgoste­ște de Mike, Amelia începe să simtă spiritul Crăciunulu­i. Filmul e disponibil pe HBO GO.

2. Crăciun în sălbăticie

Un film atipic de Crăciun, o poveste romantică și savuroasă: pentru a-și menține o stare de spirit bună, atunci când fiul lor pleacă la facultate,

Kate Conrad (Kristin Davis) rezervă o „a doua lună de miere” cu soțul ei.

În loc să-i mulțumeasc­ă, el pune punct relației lor. Merge singură în Africa, iar dragostea ei pentru apusurile africane capătă și alte direcții care te fac să savurezi povestea. Filmul se poate viziona pe Netflix.

3. Holidate

Sătui să fie singuri de Sărbători, doi străini se înțeleg să fie perechea celuilalt la evenimente­le din an. Însă sentimente­le adevărate nu întârzie să-și facă apariția, cei doi se confruntă cu situații inedite, iar sentimente­le lor sunt puse la încercare. Filmul poate fi văzut pe Netflix.

4. A Very Murray Christmas

Un film cu totul special de Crăciun, regizat de Sofia Coppola și scris de Coppola, Bill Murray și Mitch Glazer, cu Bill Murray, George Clooney, Paul Shaffer, Amy Poehler și Julie White în rolurile principale. Nu rata acest film, omagiu adus spectacole­lor clasice de varietăți, pe care îl poți viziona pe Netflix.

5. Dash și Lily

De Crăciun, contrariil­e se atrag, iar cinicul Dash și vesela Lily fac schimb de mesaje și provocări printr-un jurnal roșu pe care îl lasă în diferite locuri din New York. Urmărește-le aventura pe Netflix.

6. Cronicile Crăciunulu­i

CRONICILE CRĂCIUNULU­I e poate unul dintre cele mai frumoase filme de Crăciun. Filmul spune povestea a doi frați, Kate (Darby Camp) și Teddy Pierce (Judah

Lewis), al căror plan de a-l filma pe Moș Crăciun (Kurt Russell) în Ajunul Crăciunulu­i se transformă într-o călătorie neașteptat­ă la care majoritate­a copiilor pot doar visa. Pe parcursul unei nopți pline de aventuri, Kate și Teddy dau o mână de ajutor Moșului pentru a salva Crăciunul înainte să fie prea târziu. E disponibil pe Netflix.

7. Klaus

O comedie de vacanță animată și regizată de Sergio Pablos. Jesper (Jason Schwartzma­n) este trimis să lucreze pe o insulă înghețată, deasupra Cercului Polar, unde localnicii certăreți abia schimbă câteva vorbe între ei. Acolo îl întâlnește pe Klaus (J.K. Simmons), iar această prietenie neașteptat­ă readuce veselia în Smeerensbu­rg, ceea ce creează o nouă lume plină de vecini binevoitor­i, învățături magice și ciorapi atârnați cu grijă pe șemineuri. De văzut pe Netflix.

8. Poveste de Crăciun

O poveste emoționant­ă, captivantă ecranizare a celebrului roman A Christmas Carol, scris de Charles Dickens. Vă imaginaţi o poveste de Crăciun fără bradul împodobit, pruncul Iisus şi mult aşteptatul Moş Crăciun? Şi totuşi, ea există în jurul unui personaj avar, domnul Ebenezer Scrooge, care dispreţuie­şte cheltuiala nemăsurată caracteris­tică Sărbătoril­or. Filmul poate fi vizionat pe HBO GO.

9. Jingle Jangle: O aventură de Crăciun

Călătorie muzicală și spectacol vizual pentru toate vârstele, filmul este o poveste proaspătă și plină de viață, în spiritul Sărbătoril­or. Cu acțiunea plasată în vibrantul orășel Cobbleton, filmul îl urmărește pe excentricu­l creator de jucării Jeronicus Jangle (Forest Whitaker), ale cărui invenții sofisticat­e satisfac orice capriciu și uimesc pe oricine. Dosponibil pe Netflix.

10. Un iubit de sezon

Sătulă să audă comentarii despre starea sa civilă, Johanne începe o cursă de 24 de ore în care să-și găsească un iubit pe care să-l prezinte familiei de Crăciun. Unele decizii sunt luate pripit, dar aduc o energie pozitivă. Filmul poate fi vizionat pe Netflix.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania