Beau Monde Style

În bucătăria lui

ADI HĂDEAN

- TEXT: ELENA MIHĂESCU FOTOGRAFII: IULIAN IACOB

La prima vedere, picanha steak poate că pare un nume exotic, pentru o rețetă complicată. Adi Hădean ne-a primit în bucătăria lui unde ne-a demonstrat că nu este deloc așa și că, ad litteram, în câteva minute poți să pregătești o masă pe cinste, poate chiar de Crăciun sau Revelion.

Este foarte discret atunci când vine vorba despre acest spațiu, iar noi am fost destul de norocoși ca Adi să ne facă turul mansardei sale și să ne gătească ceva rapid. În clădirea din centrul orașului și-a mutat spațiul de lucru atunci când și-a dat seama că petreceril­e și mesele prelungite cu prietenii de acasă trebuie să se mute în altă parte. Pentru utilarea bucătăriei, Miele i-a fost alături cu o serie de produse despre care Adi spune că se poate baza oricând pe ele pentru că le folosește intens și nu se simte. Cele patru zone de gătit includ: plita cu rocă vulcanică, plita simplă (Teppan Yaki) cu două zone de încălzire, plita cu inducție și cuptorul. „O să vă gătesc ceva foarte simplu, se face în 15 minute, iar rețeta este scurtă”, ne spune Adi în timp ce pune în ordine ingredient­ele pentru picanha steak. Pe grătarul cu rocă vulcanică a aruncat câțiva hribi pe care îi cumpărase de undeva din zona Argeșului. „Din păcate, doar 10% dintre români au acces la aceste ciuperci, pentru că restul producției merge la export, unde se vinde destul de scump”, ne-a mai spus Adi. Cele două felii de vită maturată (păstrată la rece, într-un anumit tip de atmosferă, la 2-3 grade, 21 de zile sau mai mult) s-au făcut în 6 minute pe plita Teppan Yaki. În timp ce hribii se marinau în ulei de măsline aromatizat cu usturoi și cimbru, Adi a tăiat carnea felii și ne-a invitat să vedem cum a ieșit. Pentru toate acestea nu a fost nevoie de mai mult de 15 minute.

 ??  ??
 ??  ?? O rețetă delicioasă, gata în numai 15 minute. Un preparat cu vită maturată, hribi, ulei de măsline, usturoi și cimbru. Nu e complicat de gătit dacă urmăm sfaturile lui Adi
Hădean. Și dacă folosim ingredient­e de calitate.
O rețetă delicioasă, gata în numai 15 minute. Un preparat cu vită maturată, hribi, ulei de măsline, usturoi și cimbru. Nu e complicat de gătit dacă urmăm sfaturile lui Adi Hădean. Și dacă folosim ingredient­e de calitate.

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania