Előrendezvények a Varadinumon

Bihari Naplo - - PAGINĂ DE TITLU -

Április 29. és május 13. között huszonhetedik alkalommal szervezik meg Nagyváradon a Festum Varadinumot. A helyi magyar közösség legrégebbi és legnagyobb ünnepségsorozatának programjában a történelmi egyházak ünnepségei, kulturális és oktatási intézmények eseményei, illetve civil szervezetek kezdeményezései is helyet kaptak.

Előrendezvények

A XXVII. Festum Varadinum április 28-i előrendezvényei között olyan programok szerepelnek, mint a Kiskurutty Játéktanoda – óvodások megyeközi rendezvénye (9–15 óra, Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum), a Mozgás és átalakulás című középiskolás rendezvény (10–14 óra, Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum), valamint a Varadinum labdarúgó gála (10 órától a Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum sportcsarnokában).

Április 28-án 17 órától a Nagyváradi Vár Fejedelmi Palotájá- ban Berde Mária írónő és Berde Amál festőművész pályaképéről nyílik kiállítás. A Szent László Egyesület és a Balassi Intézet – Magyar Kulturális Központ Sepsiszentgyörgy közreműködésében szervezett tárlat május 13-áig látogatható.

Huszonhetedik alkalommal szervezik meg Nagyváradon a Festum Varadinumot

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Romania

© PressReader. All rights reserved.