A Festum Varadinum első napjainak programjai

A Festum Varadinum hivatalos programja ezúttal is a már hagyományos Egyházmegyei Zarándoklati Nappal veszi kezdetét, április 29én 11 órakor. Az ünnepi szentmisére és Szent László-körmenetre a Római Katolikus Székesegyházban és annak kertjében kerül sor.

Bihari Naplo - - NAPRAKÉSZ -

A Római Katolikus Püspöki Palotában ugyancsak április 29-én 13 órától a Francisc Hubic Művészeti Iskola Fúvószenekarának koncertjére kerül sor, 16.30-tól pedig Kádár József tart előadást az Ady Endre Líceum dísztermében A tömegsport története Nagyváradon címmel.

A XXVII. Festum Varadinum kulturális programkínálatának gerincét az immár harmadik alkalommal megszervezett színházi fesztivál jelenti. Ennek megfelelően, a programsorozat nyitógáláján, április 29-én 17 órától a székesfehérvári Vörösmarty Színház Apák és fiúk című előadását tekintheti meg a közönség. Az estet a Gypo Circus ingyenes koncertje zárja, amelyre a Holnaposok szoborcsoport melletti téren kerül sor, 19 órától.

Hétfői programok

Április 30-án, hétfőn 18 órától az Illyés Gyula Könyvesboltban mutatják be azt a Várad Kulturális Folyóirat gondozásában megjelent magyar–román, kétnyelvű, Holnapról mára című versantológiát, amelynek szerkesztője Mihók Tamás költő, fordító, az Élő Várad Mozgalom tagja. Szintén hétfőn, 19 órától a Római Katolikus Székesegyházban koncertezik a kecskeméti Kodály Intézet Kórusa és a Parti- umi Keresztény Egyetem vegyeskara, 20 órától pedig a Haverock együttes zenél a Holnaposok szoborcsoport mögött felállított színpadon. A május 1-jei munkaszüneti napon ugyanitt ad ingyenes koncertet a Barabás Lőrinc Quartet.

A XXVII. Festum Varadinum részletes programkínálata az esemény Facebook-oldalán, illetve a partnerintézményekben igényelhető ingyenes programfüzetekben böngészhető. A szervezők felhívják ugyanakkor az érdeklődők figyelmét arra, hogy a XXVII. Festum Varadinum legfontosabb eseményei a FestivApp alkalmazás segítségével az okostelefonokon is elérhetők.

Az ünnepi szentmisére és Szent László-körmenetre a Római Katolikus Székesegyházban és annak kertjében kerül sor

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Romania

© PressReader. All rights reserved.