A tömegsport története

Bihari Naplo - - MAGAZIN -

A tömegsport története Nagyváradon címmel szervez egész délutános rendezvényt a XXVII. Festum Varadinum keretében Kádár József jogász 2018. április 29-én, vasárnap 16.30-tól az Ady Endre Líceum dísztermében. Nyitóeseményként a fentivel azonos megnevezéssel szintén ő tart majd vetítéssel egybekötött előadást. Célja rávilágítani azokra a körülményekre, tényezőkre és konkrét összefüggésekre, amelyekből kiindulva Nagyvárad lakossága tömegsport, azaz nem versenyjellegű mozgástevékenységekre szánta el magát a különböző várostörténeti korszakokban. Ezt követően különleges meghívott vendégek előadásaira kerül sor.

Pilates-módszer

Ertsey Zsolt gyógypedagógus, a Yoga Alliance International által elismert képesítéssel rendelkező jógaoktató beszél tevékenységéről és tart bemutatót a Hatha Jóga témájában, majd Kálmán Klára gyógytornász, Pilates-oktató, a Nagyváradi Állami Egyetem Testnevelési és Sporttudományi karának tanársegédje, a Kolozsvári BabeşBolyai Tudományegyetem PhD/ doktori hallgatója tart vetítéses előadást A pilates-módszer egy gyógytornász szemével címmel. Az előadások után lehetőség nyílik csoportos edzésre azok számára, akik gyakorlatban is óhajtják kipróbálni a jóga és a pilates módszerét.

Aki a fizikai gyakorlatokon is szeretne részt venni az intellektuális tapasztalatokat követően, jöjjön a rendezvényre könnyed, tréningruhában, hozzon magával törölközőt és palackozott – ásvány vagy szénsavmentes – vizet. Továbbá ajánlott hozni jógamatracot vagy vékony műanyag hálózsák alátétet. Aki ezzel nem rendelkezik, használatra igénybe vehet ilyet a helyszínen. A három előadás várható időtartama összesen minimum másfél, maximum két óra, az edzéseké pedig egyenként 40–50 perc (összesen 80–100 perc), jóga majd pilates.

Kálmán Klára A pilates-módszer egy gyógytornász szemével címmel tart előadást

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Romania

© PressReader. All rights reserved.