Belényesben versenyeztek az érmihályfalvi „zenészek”

Az érmihályfalvi Zelk Zoltán Általános iskola diákjai részt vettek a napokban a Belényesben tartott zenei versenyen. Bihar megye azon iskoláit, ahol magyar tannyelvű oktatás is zajlik, egyedül az érmihályfalvi Zelk Zoltán Általános Iskola képviselte.

Bihari Naplo - - NAPRAKÉSZ -

Előbbire Pjotr Iljics Csajkovszkij orosz romantikus zeneszerző életéből és munkásságából kellet készülni, hiszen a versenyző diákoknak erre vonatkozó tesztlapokat kellett kitölteni, illetve volt zenefelismerési feladat, továbbá egy romantikus művet elő is kellett adni.

Szíves vendéglátás

Ebben a kategóriában az érmellékiek a III. helyet szerezték meg, a csapat tagjai voltak: Lukács Camelia, Bibarţ Jennifer, Stancz Viktória. A gyakorlati fel- adatok során zongora-előadására első díjat kapott Rubletzky Ervin és Molnár Iringó, de nem adta alább a furulyacsoport sem, nemhiába hívják őket Furfangos Furulyásoknak, hiszen ugyancsak első helyre sorolta a zsűri a Stancz Viktória, Matei Edina, Matei Anita, Szellő Nikoletta, Kovács Normen, Darabont Panna, Darabont Gréta, Borbély Csaba összetételű csapatot. A hangszeresek egy romantikus korszakbeli darabot kellett előadjanak. A tanárnőtől megtudtuk még, hogy arra is tekintettel kellett legyen, hogy tanítványai birkózzanak meg a román nyelvvel, hiszen a feladatok megoldásában és a házigazdákkal történt kommunikációban ez nélkülözhetetlen volt (ebben a nem hivatalos "versenyszámban" is jól teljesítettek), illetve igen szíves látásban volt részük, a szervezők méltányolták, hogy a nagyrészében magyar tannyelvű érmihályfalvi iskola küldöttsége nem restellte átszelni szinte a teljes megyét, hogy részt vegyen a versenyen.

A zongoraversenyben első két diák tanárnőjükkel

Az elméleti csapatverseny tagjai Darabont Aliz zenetanárnővel zeneszek

A furulyacsapat az első helyet szerezte meg előadásával

A sikeres versenyzés után kijárt egy kis fagyizás is

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Romania

© PressReader. All rights reserved.