Emberkereskedelem elleni kampány

Bihari Naplo - - NAPRAKÉSZ -

Az Emberkereskedelem Elleni Országos Ügynökség (ANITP) országos kampányt indított az emberkereskedelem és a kizsákmányolás ellen ,,Ismerjék meg jogaikat! Tartsák tiszteletben a kötelességeiket!” elnevezéssel.

A kampányt egy konferencia keretein belül mutatták be április 27-én Bukarestben. A kampány egyébként egy országos projekt része, melynek lefolyási ideje 36 hónap, a projekt az emberkereskedelmi ügyek számának csökkentéséért jött létre.

A bemutató konferencián több olyan intézmény vezetője vett részt, amelyek az emberkereskedelem ellen küzdenek. A kampány lefolyási ideje 2018 áprilisától decemberig tart, ez idő alatt több előadás, akció lesz. Bihar megye és Szatmár megye együtt fog működni a kampány ideje alatt, közösségi tevékenységeket, találkozókat szerveznek majd. Egyébként a projektet a Belső Biztonsági Alap támogatja és részben finanszírozza is.

A projektre 1.714.904 lejt (ÁFA nélkül) szánnak, melynek 75%-át biztosítja a Belső Biztonsági Alap, a 25%-ot nemzeti társfinanszírozásból fizetik.

Az esemény plakátja

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Romania

© PressReader. All rights reserved.