Érmelléki és partiumi ízek

Bihari Naplo - - NAPRAKÉSZ -

Az Érmelléki Gazdák Egyesületének szervezésében május 12-én és 13-án ismét megrendezésre kerül Az Érmellék Ízei és Termékei nevet viselő vásár, amelyen ezúttal is a régió termékeinek és ízeinek kedvelői találhatnak maguknak kedvükre valót. A börzére ezúttal is a nagyváradi Magnólia parkban kerül sor, szombaton és vasárnap 10–19 óra között.

A vásáron többek között a régió kézműves termékeivel, kistermelőinek élelmiszereivel találkozhatnak mindazok, akik a házi készítmények ízeit, zamatát, hangulatát szeretnék megidézni.

Érmelléki borászok, méztermelők, sajtkészítők termékeit és egyéb portékákat lehet majd vásárolni, ugyanakkor kaphatóak lesznek hidegen sajtolt olajtermékek, házi szörpök, mézeskalács- remekművek, savanyúságok, tormakészítmények, virághagymák, illetve a már jól ismert kézművesek kerámiatárgyaihoz is hozzá lehet jutni. A kirakodón, mint mindig az Aranykapu Kulturális Egyesületen keresztül a szatmárnémeti termékek is részt vesznek. Az Érmelléki Gazdák Egyesületének ezúttal is fontos szempont a helyi termékek népszerűsítése, mert ezzel a vidéki kistermelőket segítik a külföldi behozatallal szemben, és azért is, mert a házi készítésű élelmiszerek sokkal ízletesebbek és egészségesebbek, mint a bevásárlóközpontok felhozatala.

A börze ezúttal is a Búzavirág védjegy alatt zajlik, támogatója a magyar kormány a Bethlen Gábor Alapítványon keresztül.

Május 12-én és 13-án ismét megrendezésre kerül a vásár

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Romania

© PressReader. All rights reserved.