Energiahatékonyságnövelés a kórházban

Bihari Naplo - - NAPRAKÉSZ - SZEGHALMI ÖRS

A váradi önkormányzat tudatta lapunkkal tegnap, hogy aláírták azt a finanszírozási szerződést, amelynek célja a váradi megyei kórház energiahatékonyságának növelése.

Jöhet a kivitelezés: május 10én a váradi polgármesteri hivatalban aláírták azt a szerződést, amelynek révén korszerűsíthetik a megyei kórházat, már ami az energiahatékonyságot illeti. Tavaly júniusban folyamodott uniós támogatásért a váradi önkormányzat e témában, és meg is kapta a támogatást. Összesen 7.660.289 euró értékű a finanszírozás, a dokumentumot ellátta kézjegyével tegnap Ilie Bolojan polgármester, Marcel Boloş, az Észak-nyugati Fejlesztési Ügynökség vezetője, Gheorghe Carp, a megyei kórház menedzserigazgatója, Marius Moş, az önkormányzat nemzetközi finanszírozásokért felelős osztályának vezetője.

A teljes összegből 2%-ot áll az önkormányzat, ez az önrész. A kivitelezésre két év áll rendelkezésre. Konkrétan a kórház két épületét fogják energetikai szempontból renoválni, a cél, hogy felére csökkenjen az energiafogyasztás, ugyanakkor a kibocsátott szennyező anyagok 25 kg/nm/év mennyiségre. Az épületeket külső szigeteléssel látják el, felújítják a fűtő- és hűtőrendszereket, az energiaellátást, az étellifteket, új melegvíz-előállító berendezéseket szerelnek fel a hőközpontba.

Aláírták azt a finanszírozási szerződést, amelynek célja a váradi megyei kórház energiahatékonyságának növelése

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Romania

© PressReader. All rights reserved.