Elkészült a gyorsforgalmi út utolsó szakasza

Május 11-én nyitják meg a forgalom előtt a nagyváradi elkerülő gyorsforgalmi út utolsó, 660 méteres szakaszát. A most teljesen átadott gyorsforgalmi út európai uniós forrásból épült meg.

Bihari Naplo - - NAPRAKÉSZ - AZ ÉRMELLÉKI GAZDÁK EGYESÜLETE

A munkák befejezése nyomán május 11-én 12 órakor nyitják meg a forgalom előtt a megyeszékhely gyorsforgalmi útjának utolsó szakaszát, a vasútállomás térségében, az Izvorului és az Ana Ipatescu utcák között. A jelzett szakaszon 2017. augusztusában kezdődtek meg a munkák, azt követően, hogy a Polgármesteri Hivatal aláírta a szükséges területre vonatkozó bérleti szerződést. A kivitelezés első szakaszában elvégezték a vasútállomás közelségéből fakadó speciális munkálatokat, következett a csatornázás, illetve az alap és az úttest struktúrájá- nak kialakítása. Az útszakasz hossza 660 méter, szélessége 6.40 méter, irányonként egy-egy sávval, a helyi költ- ségvetésből fedezett kiadás 3.635.882,97 lej (+TVA). Megjegyzendő, hogy az útszakaszt csak az úgynevezett könnyű járművek használhatják és a gyalogosok számára is tilos ott közlekedni.

A gyorsforgalmi út projektje a HU - RO határok feletti együttműködés 2007 - 2013 keretében készült, az első szakaszt 2015. decemberében adták át. Május 11-től kezdődően a gyorsforgalmi út mind a 3577 méternyi hosszában használható lesz. A közeljövőben folytatódnak a kapcsolódó útfelújítások: a Bihorului utcában, illetve új szakaszt készítenek a Real II. bevásárlóközpont és a 767-es megyei út kanyarodása között (Pályi út).

Ma nyitják meg a forgalom előtt az elkerülő gyorsforgalmi út utolsó szakaszát

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Romania

© PressReader. All rights reserved.