Fergeteges majális és szórakozás Biharszentjánoson

Gulyásfőzőverseny, színes programok, szórakoztató előadások, kézművesvásár kínálkoztak a biharszentjánosi Majálison. A vasárnap délutáni programkavalkád mindenkinek nyújtott szórakozási lehetőséget, és a sztárfellépőkre is sokan kíváncsiak voltak.

Bihari Naplo - - MEGYEJÁRÓ - CSIGER (MÁTÉ) KRISZTINA

A többéves múlttal rendelkező rendezvény közkedvelt színfoltja a településnek. A szervezők minden évben meghirdetik a főzőversenyt kifejezetten helybelieknek, községbelieknek. Idén hat csapat nevezett be, de, mint minden évben, a Borsi Polgármesteri Hivatal csapata is főzött, a fellépőknek biztosí- tottak egy-egy tányér ételt. A majális a déli órákban kezdődött, amikor minden csapat alágyújtott az üstnek. Közben berendezkedtek a kézműves árusok, felfújták a gumivárakat, előálltak a bumper ball -labdák, beüzemelték a vidámparkot, kinyitott a kürtöskalácsos. Később megjelentek a kíváncsiskodók, a megnyitó időpontjára pedig egyre többen lettek. Csiger László Róbert alpolgármester üdvözölte a majálisozókat, megköszönte a csapatok és fellépők a részvételét, de nem feledkezett meg a segítőkről sem. Az első fellépő a Sunshine Dance sportgimnasztika helyi gyerekek alkotta csoportja volt, akik minden évben megörvendeztetik a közönséget, közben fejlődésükről is számot adnak. Ezúttal elkísérte őket a társulat egy másik csoportja is, akik előadásukkal színesítették a délutáni programot. A Margaréta menettánccso- portra is sokan kíváncsiak voltak, a számtalan díjat bezsebelt csapat pedig most sem okozott csalódást. Természetesen a Szentjánosbogarak néptánccsoport is rendszeres fellépője a majálisnak, most is megörvendeztették a közönséget.

Bográcsosok versenye

Kupás Tibor kultúrreferens, a bemondó szerepében minden fellépő formációról elárult egy kis érdekességet is. Felvezető szövegében megdícsérte a helybeli gyerekeket is, akik a település számos más rendezvényein is fellépnek bizonyítva tehetségüket. De nem csak ügyesen táncolnak, többen is játszanak valamilyen hangszeren és szépen is énekelnek. Épp ezért a táncos programokat követően ezek a gyerekek kaptak helyet a színpadon. A háttérben zajlott a bográcsgulyások értékelése, amit majd a kora esti fellépők előadása előtt hirdettek ki. A zsűri döntése alapján a legfiatalosabb gulyás címet a Margaréta menettánccsoport, a legbabosabb gulyás díját a kisszántói nőszövetség, a legzöldségesebb gulyásét a Fénykövet csapat, a leggazdagabb gulyásért járót Török Ferenc és csapata, a legmagyarosabb gulyásét Bocsárdi Ernő és a nagyszántóiak csapata kapta. A zsűri egyöntetű véleménye alapján a Gulyások bajnoka Mihut Nelu és csapata lett. Az esti fellépők mindegyike lelkes és nagyszámú közönség előtt szerepelt. Elsőnek Bartha Bernadett szórakoztatta a közönséget, a Happy End zenekar fellépése is sikeres volt. A magyarországi Matyi és a Hegedűs a mulatós zene rajongóinak nagy ked- vence, fellépésükkel sokakat megörvendeztettek. Koncertjük után ismét a Happy End zenekar lépett a színpadra, meg is táncoltatták fáradhatatlan rajongóikat. A rendezvény legkitartóbb közönsége éjszakába nyúlóan mulatozott még, közben a csapatok elpakolták a kiürült üstöket és a „jövőre, veled, ugyanitt” reményével búcsúzkodtak egymástól.

A Sunshine Dance csoport minden évben megörvendezteti a közönséget

A bográcsosfőző-verseny minden díjazottja a színpadon

A Szentjánosbogarak néptánccsoport rendszeres fellépő

Az ügyes menettánccsoportra sokan kíváncsiak voltak

Csiger László Róbert alpolgármester üdvözölte a majálisozókat

Bartha Bernadett is szórakoztatta a közönséget

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Romania

© PressReader. All rights reserved.