Önálló kiállítás nyílik Nagyszalontán

Bihari Naplo - - MEGYEJÁRÓ -

R. Kis Hajnalka fotózás iránti szeretetét édesapjától, Kis Zoltán matematikatanártól örökölte. Szülővárosába, Nagyszalontára önálló kiállításával érkezik, a fotók születéséről eképpen vall:

„Terepeutaként a fotózás lett a hobbim, és tavaly ősszel Kőrösi Csoma Sándor nyomában, busztetőn és az apostolok lován utaz- hattam be a varázslatos hangulatú Himalájában fekvő, érintetlen szépségű kis-tibeti Ladakh-ot. Földünk legnagyobb autózható hágóján, a Khardung La-n 5600 méteres magasságban, a világ tetején jártunk. Csodaszép kolostorokban, mesés hangulatú hajnali szertartásokon fotóztunk, és tanúi lehettünk az egyházi ünnepség misztériumjátékainak.

Bebarangoltuk a buddhisták, hinduk és muszlimok által lakott területeket, eldugott hegyi falvakban csodás emberekkel találkoztunk, szépséges arcokat fotóztunk, és szemtanúi voltunk egy letűnőben lévő kultúrának, ahol az emberek nagyon szerény körülmények között, de boldogan élnek.”

R. Kis Hajnalka önálló fotókiállításának megnyitójára 2018. május 11-én, pénteken, 18 órakor kerül sor az Arany János Művelődési Egyesület égisze alatt, Nagyszalontán, helyszín az Arany palota kiállítóterme. A vendégeket köszönti Mikló István Boldizsár református lelkész. Mindenkit szeretettel várnak!

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Romania

© PressReader. All rights reserved.