III. Bor- és pálinkaverseny Hegyközkovácsiban

Immár harmadik alkalommal rendezték meg a közelmúltban Hegyközkovácsiban a bor- és pálinkaversenyt, nagy sikerrel. A Szilágyságtól az Érmelléken át, Magyarországról és Szlovákiából is érkeztek szőlő- és gyümölcstermesztő gazdák az eseményre.

Bihari Naplo - - NAPRAKÉSZ - TÓTH ZSIGMOND

Május 6-án immár harmadik alkalommal rendezték meg Hegyközkovácsiban a bor és pálinkaversenyt, mely immár nemzetközivé nőtte ki magát, tudtuk meg Papp Zoltán főszervezőtől. Hozzátette: nagyon büszke, hogy rövid időn belül híre ment a hegyközkovácsi bor és pálinka versenynek, hiszen itt minőségi zsűrizés folyik, a szakértők aprólékosan odafigyelnek a részletekre és szakértelmük a garancia a minősítésre. A mintákat szép magyar ruhába öltözött lányok szolgálták fel, majd vacsora alatt a finom ételt is. A két zsűricsapat már délután hozzáfogott a munkához, a borokat a dr.Popa Dorin elnök, Szoboszlai Hilda, Szoboszlai Csaba, Rittner Tibor és Kiss Zol- tán, míg a pálinkákat Oláh Zoltán elnök, Úri Zoltán, Szendrei Ákos és Szabó Attila zsűrizték, miközben Papp Zoltán és segítője hatalmas üstben kavargatták a vacsorához felszolgált finom pörköltet, de megérkezett a zenét szolgáltató nagyváradi Kiss Music Band is. A lassan lemenőben lévő nap vissza-vissza kacsingatott a mulatozásra vágyó érkezőkre, akiknek előjegyzés alapján meg volt a kijelölt helyük a szépen feldíszített asztaloknál. Az asztaltársaságok egymást kínálgatva „melegítettek be” a vacsorára, előbb a már összeérett tavalyi díjnyertes pálinkákkal, majd a szépen letisztult, friss, zsűrizésre is előkészített borokkal.

Díjak, különdíjak

A díjak kiosztását megelőzően Csűry István királyhágómelléki püspök mondott asztali áldást és köszöntötte a jelenlévőket, Nagy Gizella, Bihar község polgármestere pedig, miután köszöntötte a vendégeket, megköszönte az ötletgazdának a szervezőknek, segítőiknek a fáradságos munkát. Popa Dorin elmondta, hogy voltak különleges borok, voltak gyengébb minőségűek, de ami a kategorizálást illeti, fontos szem előtt tartani az emberekben kialakult nézetet. Oláh Zoltán kiemelte, hogy a bemutatott pálinkák nagyon jók voltak, a nyertesek akár egy nemzetközi versenyre is benevezhetnének velük. A sok jó bor közül a nagyarany díjat idén is a bihardiószegi Corbut Dan tudhatta magáénak egy vörös borral. A pálinkák közül a nagyarany díjat a bihari Úri Zoltán vihette haza, ő egy 2013-ban főzött szilvapálinkával érdemelte ki a legnagyobb kitüntetést. Tombola is volt, a fődíj egy 25 literes kishordó volt, id. Papp Zoltán nyert meg. A Borlovagrend Érmelléki Legátusa nevében Rittner Tibor 2 díjat osztott ki, a legnagyobb pontszámot elért borásznak, Corbut Dannak, illetve a borlovagrendi tagok közül a legjobb eredményt elért hegyközszentimrei Nagy Sándornak. A szervezők ezúton mondanak köszönetet azoknak, aki bármivel hozzájárult a rendezvény sikeréhez, a Bihari Naplónak a médiatámogatásért.

Az egyik különdíjat Nagy Sándor (balra) vehette át

A pálinkaverseny nagyarany díjának nyertese a főszervezővel

A kovácsi kultúrházban kényelmesen elfértek a vendégek

Forró László helyi tiszteletes adta át az okleveleket

A fiatalok, akik a felszolgálásban segédkeztek

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Romania

© PressReader. All rights reserved.