Magyar Film Napjai

Bihari Naplo - - NAPRAKÉSZ - TÖRŐ ENIKŐ

Immár harmadik alkalommal szervezik meg a Magyar Film Napjait a Festum Varadinum rendezvénysorozat keretein belül, idén is a Nagyváradi Magyar Diákszövetség szervezi ezt, a Balassi Intézet – Bukaresti Magyar Intézettel együttműködésben.

Az 5 napos programsorozat kedd délután indult, vetítések és közönségtalálkozók kapnak helyet. Az első napon, május 8-án a 13. BuSho legjobb magyar filmjeit vetítették ki, hat rövidfilmet nézhettek meg az érdeklődők, többek között Deák Kristóf Mindenki című 25 perces rövidfilmjét is, mely 2017ben Oscar-díjat kapott a rövidfilm kategóriában. A program szerdán folytatódott, ekkor már közönségtalálkozóra is sor került. Délben kezdték vetíteni a Hajnali láz című filmet, román és angol felirattal, ezután a 2014-ben készült film rendezőjével, Gárdos Péterrel szerveztek közönségtalálkozót. Az eseményt Pető Dalma önkormányzati képviselő nyitotta meg.

Csütörtök 17 órai kezdettel meg lehetett nézni a Nejem, nőm, csajom című filmet, ezt beszélgetés követte Szajki Péter rendezővel és Vörös Adél forgatókönyvíróval.

A következő napokban is lesznek vetítések és közönségtalálkozók. Pénteken 17 órai kezdettel az Irinyi 200 című dokumentumfilmet vetítik ki, majd beszélgetni lehet Marossy Géza rendezővel. Ugyanezen a napon 18 órai kezdettel a Welcome című filmet lehet majd megnézni, ez a 13. BUSHO Fődíjával és a legjobb magyar kisjátékfilm díjával kitüntetett alkotás. Szombaton 12 órától vetítik az Anyám és más futóbolondok a családból című filmet, ezt közönségtalálkozó követő Fekete Ibolya rendezővel.

A vetítésekre és a közönségtalálkozókra a Lotus Centerben található Cinema Palaceban kerül sor.

Szerdán közönségtalálkozót szerveztek Gárdos Péter rendezővel

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Romania

© PressReader. All rights reserved.