Casa si Gradina

Decorat în culori de bomboane fondante

- TEXT: Elena Mihăescu FOTO: Alexandru Prodan,

PROPRIETAR­II acestui apartament și-au dorit un interior confortabi­l, iar pentru aceasta au ales să lucreze alături de echipa Jooca Studio. Amenajarea a început cu un test de stil. Astfel, din 10 stiluri prezentate, proprietar­ii și-au ales stilul shabby chic ca mobilier din lemn masiv, iar în ceea ce privește gama cromatică, și-au dorit câteva accente pastelate. De la primele discuții și până la finalizare, au trecut nouă luni și asta pentru că au găsit greu o firmă producătoa­re de mobilier din lemn masiv, în stil clasic. „Cea mai plăcută parte a fost cea de început, când am stabilit conceptul și proiectul 3D. Întâlniril­e cu ei erau productive, pentru că reușeam să fim pe aceeași lungime de undă”, spun designerii.

„Eram cu toții încântați și plăcut surprinși de ce iese din combinația stilurilor alese de beneficiar­i”, spun designerii.

MODIFICĂRI­LE făcute la interior au ținut doar de partea electrică, unde anumite fire de electricit­ate au fost mutate pentru a fi conforme cu planul de iluminat gândit de designeri. Apartament­ul avea toate finisajele, mai puțin faianța din bucătărie și pereții colorați. A fost adăugată și o cornișă, care să completeze stilul amenajării. „Bucătăria completeaz­ă stilul întâlnit în restul apartament­ului, cu fronturile frezate din MDF și culorile pastelate folosite. Ca să profităm de semi-open space-ul creat prin acest perete, am potrivit culoarea bucătăriei la culorile de accent din living, date de pufuri și de draperii. Mobilierul de aici este realizat pe comandă de Nicolae Buta, meșterul pe care îl cunoșteau beneficiar­ii”, completeaz­ă designerii.

Faianța liniară, foarte la modă în ultima vreme, creează și un efect optic de lungire a peretelui.

SPRE DEOSEBIRE de mobila din living, cea din dormitor este mai elegantă, realizată cu o patină aurie, tot în stil clasic. Proprietar­ii și-au dorit un pat clasic modern, așa că au primit un pat tapițat cu tăblie în formă elegantă (realizat de atelierul Happy me), dar într-o culoare puternică. „Eu voiam un acasă colorat, iar soțul meu unul practic. Fetele au venit cu multe idei practice și frumoase și, încet-încet, s-a conturat ideea casei. Rezultatul nu doar că ne-a mulțumit, ci ne-a încântat de-a dreptul”, spune unul dintre proprietar­i.

CAMERA fetiței a fost amenajată în stil Montessori. „Cel mic trebuie să aibă libertate în spațiul lui, să se poată descurca singur, fără să aibă neapărat nevoie de ajutorul părinților. Asta înseamnă să se poată da singur jos din pat, să aibă acces la rafturile cu jucării și la orice loc de joacă singur-singurel. De aceea, patul-căsuță are salteaua direct pe pardoseală, rafturile cu jucării încep de jos, iar cortul, care stă pe un covor pufos, este principalu­l loc de joacă. Excepția este dulapul înalt, unde am optat pentru eficientiz­area spațiului de depozitare pe verticală, camera nefiind foarte mare”, spun designerii.

„Mie mi-a plăcut faptul că era luminos, iar soțului meu că are o priveliște frumoasă. Ajungând la amenajare, ne-am dat seama că noi, doi ingineri, cu un simț artistic limitat, avem nevoie de ajutor.”

 ??  ??
 ??  ?? Perdelele cu flori din dormitor, care se regăsesc sub altă combinație cromatică în bucătărie și în living, au fost realizate la Igloo Design.
Perdelele cu flori din dormitor, care se regăsesc sub altă combinație cromatică în bucătărie și în living, au fost realizate la Igloo Design.
 ??  ?? Dacă patul clasic cu tăblie a fost realizat de atelierul Happy me, restul mobilierul­ui a fost realizat de MC Mobilli, o firmă din Iași.
Dacă patul clasic cu tăblie a fost realizat de atelierul Happy me, restul mobilierul­ui a fost realizat de MC Mobilli, o firmă din Iași.
 ??  ??
 ??  ?? Mobilierul din bucătărie realizat pe comandă le-a permis designeril­or să profite de fiecare colț liber.
Mobilierul din bucătărie realizat pe comandă le-a permis designeril­or să profite de fiecare colț liber.
 ??  ?? Peretele din sticlă delimiteaz­ă livingul de bucătărie și în același timp blochează aburii și mirosurile.
Peretele din sticlă delimiteaz­ă livingul de bucătărie și în același timp blochează aburii și mirosurile.
 ??  ??
 ??  ?? Pufii colorați ca niște bomboane fondante sunt petele de culoare într-un living dominat de mobilier alb din lemn masiv.
Pufii colorați ca niște bomboane fondante sunt petele de culoare într-un living dominat de mobilier alb din lemn masiv.
 ??  ?? Peretele de sticlă era montat înainte de amenajarea de față și a fost bine-venit pentru că deschide foarte mult spațiul.
Peretele de sticlă era montat înainte de amenajarea de față și a fost bine-venit pentru că deschide foarte mult spațiul.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Cortul este comandat de pe etsy.com, iar patul a fost făcut tot de firma producătoa­re de mobilă din lemn masiv. Bulinele sunt stickere lipite pe pereți, realizate de echipa de designeri. Proprietar­ii s-au distrat când le-au lipit chiar ei pe pereți.
Cortul este comandat de pe etsy.com, iar patul a fost făcut tot de firma producătoa­re de mobilă din lemn masiv. Bulinele sunt stickere lipite pe pereți, realizate de echipa de designeri. Proprietar­ii s-au distrat când le-au lipit chiar ei pe pereți.

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania