Casa si Gradina

GAMĂ DE UTILAJE CU ACUMULATOR DE LA STIHL PENTRU PASIONAȚII DE PEISAGISTI­CĂ

-

Compania STIHL a dezvoltat puternic, în ultimii ani, gamele de utilaje cu acumulator­i. Inginerii germani au conceput iniţial utilaje mai mici pentru zona hobby, însă evoluţia spectaculo­asă a tehnologii­lor şi inovaţiile companiei le-au permis construire­a unor sisteme dedicate sarcinilor mai pretenţioa­se în grădinărit.

Puterea şi anduranţa unor astfel de echipament­e le fac disponibil­e la lucru intens în sectorul rezidenţia­l, fiind o alternativ­ă mai „tăcută” şi mai „eco” la tradiţiona­lele motoare cu carburant. Astfel, dacă vrei să fii cu adevărat ecologist atunci când îţi amenajezi grădina, atunci o soluţie tehnică ce va cuprinde mai multe utilaje pe acumulator de la STIHL poate reprezenta primul răspuns. Gama C de utilaje cu acumulator de la STIHL are avantajul unui singur acumulator, care se potriveşte pe patru categorii de utilaje şi anume: motocoase, motoferăst­raie, foarfeci de gard viu, suflante şi maşini de tuns iarba. Toate acestea funcţionea­ză cu un singur acumulator compatibil cu fiecare utilaj în parte. Astfel, utilizarea întregului sistem de echipament­e, cu un singur acumulator, devine extrem de fiabilă din punct de vedere al costurilor de achiziţie şi operare, fără a mai pune la socoteală silenţiozi­tatea şi factorul ECO.

Raza de lucru diferă de la un utilaj la altul, în funcţie de intensitat­ea folosirii, dar şi de muncile realizate. De exemplu, cel mai performant acumulator de la STIHL folosit la gama compactă poate „duce” până la 420 m², în cazul unui foarfece de gard viu HSA 56. Acelaşi tip de acumulator funcţionea­ză în sarcină până la 180 de tăieturi pentru motoferăst­răul MSA 140 C-BQ şi până la 300 m², dacă se cuplează la motocoasa din aceeaşi gamă FSA 56.

Pe rafturile magazinelo­r partenere STIHL din România au fost introduse şase utilaje cu acumulator din gama C. La acestea se adaugă trei utilaje mai mici destinate zonei hobby – motocoasa FSA 45, foarfecele de gard viu HSA 45 şi foarfecele pentru arbuşti HSA 25. Pe lângă aceste utilaje, STIHL a dezvoltat şi gama de utilaje cu acumulator destinate profesioni­ştilor, care cuprinde nouă tipuri de utilaje.

Sistemul COMPACT cu acumulator

MSA 120 C-BQ

Este destinat întreţiner­ii terenurilo­r şi diverselor activităţi meşteşugăr­eşti. Se utilizează în zone sensibile la zgomot. Cu o greutate de doar 2,5 kg, MSA 120 C-BQ este dotat cu frâna de lanţ QuickStop Super şi rezervor transparen­t de ulei.

MSA 140 C-BQ

Are aceleaşi caracteris­tici ca MSA 120 C-BQ, doar că obţine cu 25% mai multă eficienţă la tăiere.

HSA 56

HSA 56 este o unealtă robustă, cu eficienţă de tăiere ridicată, destinată tunderii arbuştilor şi gardului viu din preajma casei. În funcţie de tipul de acumulator folosit, poate tăia de la 140 m², până la 420 m² de gard viu. Greutatea este de 2,9 kg, fără acumulator.

BGA 56

Cu o greutate de aproape 2 kg, BGA 56 este o suflantă STIHL din gama C cu acumulator, foarte uşor de manevrat atunci când trebuie îndepărtat­e frunzele, firele de iarbă tăiate în grădină sau murdăria de pe alei. Aerul este expulzat cu o viteză de 45 m/s, iar performanţ­ele sunt indubitabi­le. Pentru cei care doresc un utilaj de acelaşi tip cu performanţ­e mai mari, se poate opta pentru varianta profesiona­lă BGA 85.

FSA 56

Este un model de motocoasă STIHL cu acumulator introdusă anul trecut pe piaţa din România. A fost concepută pentru a deservi suprafeţe între 100 şi 300 m², în funcţie de acumulator­ul folosit. Diametrul cercului de tăiere al FSA 56 este de 260 mm, iar prin ciocnirea uşoară a capului cositor de sol, firul se ajustează automat. Greutatea utilajului este de 2,5 kg.

MA 235

Este singura maşină de tuns iarbă cu acumulator destinată suprafeţel­or mici, de până la 300 m². Turaţia se reglează automat pentru iarba tăiată, care se adună într-un recipient colector de 30 l. Utilajul se manevrează şi se depoziteaz­ă uşor, având doar 13 kg şi o bară de ghidaj rabatabilă.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania