Casa si Gradina

Camera perfect organizată

O cameră de copil confortabi­lă trebuie să fie luminoasă şi aerisită, să aibă destul spaţiu pentru odihnă, joacă, studiu şi depozitare. Şi da, chiar şi într-un spaţiu mic poţi să le ai pe toate, cu un pic de organizare.

- PRODUCȚIE: MIHAELA RADU, ELENA MIHĂESCU • FOTO: norsu.com.au

NUANȚELE DE verde pastel și gri sunt ideale într-o cameră de copil: calde și liniștitoa­re, acestea sunt alternativ­ele pe care le recomandăm la clasicele roz și albastru. Dar care este secretul acestei camere? În primul rând este foarte bine aerisită și luminată. Aerul proaspăt intră aici în fiecare dimineață prin ferestrele generoase, în timp ce lumina naturală este filtrată prin perdelele albe. Fără a fi foarte aglomerată, camera a fost amenajată într-o compoziție perfectă, unde culorile calde și materialel­e naturale sunt în prim plan. Nu este o cameră mare, dar prin alegerea și poziționar­ea pieselor de mobilier, proprietar­ii au reușit să atingă toate nevoile celui mic: spațiu pentru odihnă, studiu, joacă și depozitare. Cărțile și jucăriile încap perfect în dulapul verde, în timp ce hainele și obiectele mai mari sunt depozitate în dulapurile albe. Dar toată amenajarea aceasta nu ar fi avut niciun farmec fără decorațiun­ile care dau de gol vârsta celui care locuiește aici: câțiva norișori care seara luminează frumos, tablouri, jucării textile.

SPAȚIU PENTRU birou și depozitare, un singur perete: aici, proprietar­ii au profitat de toată lungimea peretelui din cameră - un truc foarte bun dacă ai nevoie de mai mult spațiu pentru depozitare. Dulapurile, înalte și adânci, poziționat­e de o parte și de cealaltă a biroului, vor fi folosite mult timp de acum încolo pentru că sunt foarte practice. Și chiar dacă la vârsta școlii primare cel mic poate că nu prea are cu ce să le umple, nu trebuie decât un pic de răbdare. În câțiva ani acolo se vor strânge multe haine de adolescent.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Mocheta poate fi mai greu de întreținut (reține praf, trebuie aspirată des), dar aici dă un sentiment de căldură și întregește amenajarea.
Mocheta poate fi mai greu de întreținut (reține praf, trebuie aspirată des), dar aici dă un sentiment de căldură și întregește amenajarea.
 ??  ??
 ??  ?? Tablourile cu rame simple din lemn sunt alegerea ideală într-o cameră de copil. Printează-i personajel­e preferate din povești și se va bucura.
Tablourile cu rame simple din lemn sunt alegerea ideală într-o cameră de copil. Printează-i personajel­e preferate din povești și se va bucura.
 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania